TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Her olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız

İngiltere Başbakanı Cameron, Yunanistan’ın kreditörlerin şartlarını referanduma götürmeye karar vermesiyle ilgili yapmamız gereken, her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak dedi.
Her olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız
AA - İngiltere Başbakanı David Cameron, BBC Radyo 4'te, Yunan hükümetinin kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz’da referanduma götürme kararı almasına ilişkin soruların cevaplandırdı.

Cameron, “Özellikle dünyanın içerisinde bulunduğu istikrarsızlık ortamında Yunan hükümeti ve Avro Birliği arasında istediğimiz güvenliği ve istikrarı sağlayacak bir anlaşmaya varılmasının Britanya’nın çıkarları için en iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun gerçekleştiğini görmek istiyoruz. Şimdi görünen o ki Yunanistan’da bir referandum yapılacak. Yunan haklı kararını verecek. İşleyen bir Avro Bölgesi bizim çıkarımızadır” dedi.

Referandumda Yunan halkının kreditörlerin şartlarını kabul etmemesi halinde Yunanistan’ın Avro Birliği’nde kalmasını zorlaşacağına işaret eden Cameron, “Eğer “hayır” oyu verilirse bunun Avro Bölgesi’nde kalmakla nasıl uyumlu olacağını görmekte zorlanıyorum. Bu durumda iflas gerçekleşir ve ciddi bir sorun oluşur. Fakat sonuçta buna ben değil Yunan halkı karar verecek. Yapmamız gereken her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak” şeklinde konuştu.

Cameron, Yunanistan’a seyahat edecek İngiliz vatandaşlarına yanlarında nakit bulundurması tavsiyesinde bulunarak, Yunanistan’ta yaşayan İngiliz vatandaşlarının emekli maaşlarının sorunsuz bir şekilde ödenmesi konusunda da gerekli çalışmaları yaptıklarının belirtti.

Avrupa Birliği’nin daha esnek bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen Cameron, “Eğer bu organizasyon işleyecekse, Avro Birliği üyesi olan ülkelerle olduğu gibi Britanya gibi Avro Birliği üyesi olmayan ve bana göre hiçbir zaman üye olmayacak başarılı ülkelerle de çalışmak konusunda esnek olmalı. Bu esnekliğin kazanılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın