TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Hiddink ve Sneijder'den Türkiye değerlendirmesi

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, yarın Türkiye ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin, "Şu anda oynayanların yarısı benimle çalıştı ve onları tanıyorum. Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Hiddink ve Sneijder'den Türkiye değerlendirmesi
İHA - A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında yarın deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve yıldız oyuncu Wesley Sneijder açıklamalarda bulundu.

Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink ve kaptanı Wesley Sneijder, Türkiye maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE’DEKİ YILLARIM KEYİFLİ GEÇTİ"
Türk milli takımını tanıyor olmanın kendisi için avantaj olacağına dikkat çeken Guus Hiddink, “Şu anda oynayanların yarısı benimle çalıştı ve onları tanıyorum. Türk Milli Takımı’nda kaos hakim olduğunu düşünmüyorum. Oradaki yıllarım keyifli geçti. Türkiye’deki deneyimlerim ve onları tanıyor olmam, sistem açısından, seçimlerim açısında avantaj sağlamıştır” dedi.

“KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, “Robben ve Persie’nin yerine kimleri oynatacağım ile ilgili bir karar verdim. Kadro ile ilgili kararı aldım ancak detayları açıklayamam. Bu maç için kavga kelimesi yeterlidir. Maçı almak için elimizden geleni yapacağız. Bu maç için kavga kelimesini kullandığım doğrudur. Büyük bir mücadele vereceğiz ve dominant futbolu sergilemek için elimizden geleni yapacağız. İki kilit oyuncumuz yok. Diğer oyuncular tekniksel anlamda biraz fark gösteriyorlar. Sistemimizdeki bütün opsiyonları değerlendirip, oradan yola çıkacağız" şeklinde konuştu.

Hiddink, Hollanda ekibi Feyenoord’da forma giyen Kazım’ın da Türk Milli Takımı’nda da çok kez oynadığını hatırlatarak, “Bu da maça ayrı bir hava kattı" dedi.

"HERKES YERİNİ BİLMELİ"
Türk Milli Takımı’nı çalıştırdığı dönemde söylediği, "Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil" sözünün hatırlatılması üzerine Hiddink, "Bu sözü söylesem yine tepki göreceğim. O zaman rakipler Almanya ve Hırvatistan’dı. Herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. O zaman söylediğim söz bir tespitti. Tepkiler oldu ama ben gördüğümü söyledim" diye konuştu.

SNEIJDER: "MAÇA HAZIRIZ"
Yarınki maça takım kaptanı olarak çıkacak olan yıldız oyuncu Wesley Sneijder ise, “Şu anda önemli olan benim burada tekrar kaptan olarak görev yapmam. Maça hazırız ve almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

“TÜRK OYUNCULARLA MAÇ ÖNCESİ KONUŞMADIM”
Golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın, Sneijder ile maç hakkında konuştukları yönündeki sözlerin hatırlatılması üzerine Hollandalı yıldız, şu ifadeleri kullandı:
“Türk oyuncularla maç öncesi konuşmadım. İki taraf da kazanmak istiyor. Böylesi bir maç öncesi konuşmamamız gayet doğal.”

"TÜRKİYE’DE OYNAMAK ÇOK GÜZEL”
Türk halkını çok sevdiğini ifade eden Wesley Sneijder, “Türk halkının göstermiş olduğu duygular karşılıklı. Türkiye’de oynamak çok güzel. Ancak bu maçta duruma bakacağım. Gol atarsam sevincimi göstereceğim” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın