TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Horlamayı sona erdiren implant

Gece uyurken burna takılan titanyum implant, horlama ve uyku apnesini sona erdiriyor. Cihazın horlamaya bağlı sağlık sorunlarına çözüm olması bekleniyor.
Horlamayı sona erdiren implant
Sabah'ın haberine göre; Yeni üretilen bir implant sayesinde horlama devri artık sona eriyor. AlaxoStent adı verilen ve titanyumdan üretilen metal örgü şeklindeki implant burun içine yerleştirilerek, solunum yollarındaki hava kanallarının açılmasına olanak sağlıyor.

Bu sayede insanlara horlamadan, rahat ve sessiz bir uykuya sahip olma imkânı veren implant, aynı zamanda orta yaşlı kadın ve erkeklerin yüzde 4'ünde görülen uyku apnesi ve solunum durması problemlerine de bir çözüm olarak geliştirildi. Geceleri uyurken ağız, burun ve boğazın arka kısmındaki yumuşak dokular daralıyor ve bu da nefes alırken ses tellerinin titremesine neden olup horlama denilen seslerin ortaya çıkmasına yol açıyor.

Yeni geliştirilen implantın, gece uyurken burun kanalı yoluyla boğaza doğru yerleştirilmesiyle daralan ve nefes almayı güçleştiren dokuların rahatlaması sağlanıyor. Ayrıca implantın ucu bir çiçeğin taç yaprağı şeklinde açılarak hava yolunun açık tutulmasına ve temizlenmesine olanak sağlıyor. Yorgunluk ve stres gibi birçok nedene bağlı ortaya çıkabilen horlama, erkeklerin yüzde 33'ünde kadınların ise yüzde 10'unda görülüyor. "OSA" olarak da adlandırılan uyku apnesi ise solunumun durmasına yol açarak, yüksek tansiyon, kalp ve diyabete neden olabiliyor.
Yorum Yazın