TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

İç güvenlik paketi görüşmelerinde muhalefetten yeni taktik

TBMM'de İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde yeni bir taktik geliştiren muhalefet milletvekilleri, bir önceki oturumda yaptıkları konuşmayı düzeltmek için içtüzüğün ilgili hükmüne göre söz alarak görüşmelerin uzamasına neden oluyor.
İç güvenlik paketi görüşmelerinde muhalefetten yeni taktik
ANKARA / İHA - TBMM Genel Kurulunda yapılan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde her gün yeni tartışmalar yaşanıyor.

Muhalefet milletvekilleri içtüzükten doğan haklarını kullanarak görüşmeleri engellemek isterken, AK Parti Grup Başkanvekilleri de kürsüde konuşan muhalefet milletvekillerine sataşılmaması konusunda gruptaki milletvekillerini uyarıyor.

Günlük çalışma saatinde görüşmelere başlayan Genel Kurul’da ilk olarak gündem dışı söz alan milletvekillerine söz verilirken, daha sonra da grup önerileri görüşüldü. İç Güvenlik Paketi görüşmelerine saat 20.00’de başlanması gerekirken, muhalefet partilerinin itirazları ve usul tartışmaları sonucu paketin görüşmeleri saat 22.30’a kadar sarktı.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, muhalefetin itirazlarını değerlendirmek üzere TBMM Başkanlık Divanının kararını okudu. Meclis başkanlık Divanı kararında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı 3 Mart 2015 salı günü saat 10.30’da TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında, başkanvekilleri; Sadık Yakut, Güldal Mumcu, Meral Akşener, kâtip üyeler; Fehmi Küpçü, Bayram Özçelik, İsmail Kaşdemir, Mine Lök Beyaz, Muhammet Bilal Macit, Dilek Yüksel, Muhammet Rıza Yalçınkaya ve idare amirleri; Salim Uslu, Ömer Faruk Öz, Ali Uzunırmak ve Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla toplandı. Gündeme geçilerek; 684 sıra sayılı Kanun Tasarısı’na ilişkin olarak İçtüzüğün 13’üncü maddesine göre yapılan başvuruların görüşülmesini müteakip; 684 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 21 Şubat 2015 tarihli 60. birleşimindeki Genel Kurul görüşmelerine ilişkin yapılan itirazlarda oylamalar dışında kalan hususlarda İçtüzüğün 13. maddesine göre Başkanlık Divanının karar verme yetkisi olmadığına, 684 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 21 Şubat 2015 tarihli 60. birleşimindeki görüşmelerde gerçekleştirilen oylamalarında İçtüzük hükümlerine aykırılık bulunmadığına, içtüzüğün 13. maddesi çerçevesinde kanun tasarı ve tekliflerine ilişkin yapılan itirazların söz konusu kanun tasarı veya teklifinin görüşülmesine engel teşkil etmeyeceğine oy çokluğuyla karar verildi” ifadelerine yer verildi.

Alınan bu karara muhalefet partileri tepki gösterirken, açılan usul tartışmalarına rağmen Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, Başkanlık Divanı kararına göre görüşmelerin devam edileceğini söyledi. Muhalefet milletvekilleri ile iktidar milletvekilleri arasındaki sözlü tartışmaların üzerine ayağa kalkan Güldal Mumcu, tokmağı kürsüye vurarak milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı. Yeni bir taktik geliştiren muhalefet milletvekilleri bu seferde bir önceki görüşmelerde yaptıkları konuşmaları düzeltmek için içtüzüğün ilgili hükmü gereğince söz alarak kürsüye çıkmaya başladı. Yapılan tartışmalar ve görüşmelerin ardından İç Güvenlik Paketi görüşmeleri gece saat 22.30 sıralarında başladı.
Yorum Yazın