TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

ICER'nin yeni başkanı Bayraktar oldu

Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu'nun yeni başkanı, Alparslan Bayraktar oldu.
ICER'nin yeni başkanı Bayraktar oldu
İSTANBUL (AA) - Bayraktar, İstanbul'da devam eden Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda (WFER6) gerçekleştirilen ICERGenel Kurulu'nda başkanlığa seçildi.

Dünyada 12 bölgesel enerji düzenleme birliğinin bir araya gelmesiyle oluşan ve enerji düzenleyiciliğinde en üst konfederasyon olan ICER'ın başkanlığını, iki dönemdir İngiltere Enerji Düzenleme Kurumu Başkanı Lord John Mogg yürütüyordu.

Dünyadaki enerji düzenleyicileri arasındaki iş birliğini artırmayı amaçlayan ve gönüllü bir kuruluş olan ICER, enerji düzenleyicilerinin, sosyo-ekonomik, çevresel ve pazar sorunları konularındaki rolünün anlaşılırlığını artırmayı da hedefliyor.

Bayraktar, 2018 yılında Meksika'da gerçekleştirilecek bir sonraki WFER'e kadar ICER başkanlığını yürütecek.

Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğüne de şubat ayında Fatih Birol seçilmişti.

Alparslan Bayraktar
1975 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelen Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

New York Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip.

Beş yıldır EPDK Kurul Üyeliğini yürüten Bayraktar, 2013 Ağustos'undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin (ERRA) de başkanlığını yürütüyor.
Yorum Yazın