TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İletişim sektörünün lideri Anadolu Üniversitesi

Bir internet sitesi tarafından Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre, 'İletişim veya Telekom' sektörünün önde gelen firmalarının ağırlıklı olarak Anadolu Üniversitesi mezunlarını tercih ettiği belirlendi.
İletişim sektörünün lideri Anadolu Üniversitesi
Fatma Güler - ESKİŞEHİR / İHA - 'parlakbirgelecek.com' adlı internet sitesi tarafından “Y kuşağının favori şirketlerinin favori üniversiteleri hangileri?" başlıklı araştırma kapsamında 'İletişim veya Telekom' sektörü incelendi.

Araştırma sonucuna göre, Y Kuşağı’nda İletişim veya Telekom sektörü hakkında ‘geleceğin sektörü’ algısının hakim olduğu belirtildi.

Sektörde en beğenilen şirketler Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve AVEA olarak sıralandı.

Y Kuşağı’na, Turkcell’in inovatif yönünün, Vodafone’nun uluslararası imkanlarının, Türk Telekom’un tekel oluşunun ve AVEA’nın yükselen marka imajı ve samimi çalışma ortamının çekici geldiği belirtildi.

Bu 4 telekom şirketinde istihdam edilenlerin hangi üniversitelerden mezun oldukları araştırıldığında ise ilk sırada Anadolu Üniversitesi mezunlarının, 2’nci sırada İstanbul Teknik Üniversitesi, 3’üncü sırada da İstanbul Üniversitesi mezunlarının yer aldığı görülüyor.

“ÜNİVERSİTEMİZ MEZUNLARININ TERCİH EDİLMESİNDEN KIVANÇ DUYUYORUZ”
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, önemli bir sektörün önde gelen firmalarının Anadolu Üniversitesi mezunlarını tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Prof. Dr. Gündoğan, “Türkiye’nin önde gelen Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve AVEA gibi iletişim firmalarının çalışanlarına yönelik yapılan araştırma sonucuna göre, bu firmalarda istihdam edilenlerin çoğunluğunu Anadolu Üniversitesi mezunlarının oluşturduğunu görüyoruz. İletişim sektörü çok önemli ve geleceği parlak olan bir sektör. Sektörün önemli firmalarının üniversitemiz mezunlarını tercih etmesinden kıvanç duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu sektörde daha fazla mezunumuzun istihdam edilmesi bize mutluluk verecektir” dedi.
Yorum Yazın