TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İmamdan halk iftarına katılan polislere tepki

Bartın’da bir camide her akşam düzenlenen halk iftarına katılan bölgede görevli emniyet güçlerine sosyal paylaşım hesabı üzerinden tepki gösteren imama tepki geldi. Yaptığı paylaşımın ardından İl Müftülüğü imam hakkında inceleme başlattı.
İmamdan halk iftarına katılan polislere tepki
Sultan Gedik - BARTIN / İHA - 45 yaşındaki imam Erdal Koşmaz, Bartın İl Müftülüğü’nün Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşların destekleriyle Bartın İmam Hatip Lisesi Camii’nin yemekhanesinde verdiği halk iftarlarına bölgedeki görevli polislerin her akşam katılmalarına Facebook hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi. Emniyet güçlerinin toplu bir şekilde iftara geldiklerini iddia eden Koşmaz, güvenlik kamerasından aldığı fotoğraf görüntülerini kullanarak yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar şu görüntülere bir bakın. Yemekhaneye polisler her akşam grup grup geliyorlar. Öğrenciler yer bulamıyorlar. Dışarıda yemek yemek zorunda kalıyorlar. Biz öncelik öğrencilerin diyoruz hala anlamıyorlar ve bizi şikayete gidiyorlar” dedi.

Koşmaz bir başka paylaşımında ise, “Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır” ifadelerini kullandı.

Koşmaz’ın paylaşımlarının yayılmasının ardından paylaşımlara vatandaşlardan büyük tepki geldi. Caminin bulunduğu sokakta yaşayan Şener Kaplan, imam Koşmaz’ın vaazlarında da iftara gelen bazı vatandaşları cemaate şikayet ettiğine şahit olduğunu belirterek, “Oraya kurulan Allah sofrası. Bu sofradan kimseyi kovamazsınız. O polisler bu bölgede görevli polisler. Cami imamının yaptığı paylaşım yakışıksız ve çok çirkin” dedi.

İsmail Yüksel isimli vatandaş ise, olayı duyduğunu ve rahatsız olduğunu belirterek, “Ahlaken ve vicdanen imam beyefendinin yaptığını doğru bulmadığımı söylemek isterim. Bu mübarek Ramazan günlerinde nefsine uymayıp, vazifesini yapmalı. Dua almaya çalışmalıydı. Tasvip etmiyorum” diye konuştu.

MÜFTÜ GÜNDÜZ: “ÇOK ÇİRKİN BİR PAYLAŞIM”
İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok çirkin bir paylaşım. Biz olayı duyar duymaz arkadaşımız hakkında soruşturma başlattık. Oraya insanlar iftarlarını açmaya geliyor. Gelen insanları geri gönderemezsiniz. Kendisiyle de konuştuk. Yaptığı paylaşımın yakışık almadığını ifade ettik. Çok rahatsız olduk” diye konuştu.
Yorum Yazın