TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

IMF Başkanı Lagarde'den açıklama

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Gelişmiş ekonomilerde milli gelirde yatırım harcamalarındaki bir puanlık artışın verimde aynı yıl içinde 0.4'lük bir artış sağladığını gördük" dedi.
IMF Başkanı Lagarde'den açıklama
Fatma Güler - ANKARA / İHA - IMF Başkanı Lagarde, ATO Congressium'da düzenlenen “Global Düşük Büyüme ve Faizler” başlıklı panele katıldı.

Lagarde, burada yaptığı konuşmada, "Yatırımcılar için istikrara ihtiyaç var. Kamu yatırımları mali bütçe ile sınırlıdır, devletlerin izlemeleri gerekir. Özel sektör yatırımları ise tercihlere bağlıdır. İstikrar, tahmin edilebilir olma, kesinlik yatırımlar için önemlidir" dedi.

Lagarde, düşük büyüme rakamlarının üretimin olmamasından kaynaklandığını kaydederek şunları söyledi: "Gelişmiş ekonomilerde milli gelirde yatırım harcamalarındaki bir puanlık artışın verimde aynı yıl içinde 0.4'lük bir artış sağladığını gördük. Ama gelecek dört yılda 1,5 puanlık artış sağlıyor. Mali durumların iyi olmasına rağmen bazı kanlar kesik, bloke edilmiş durumda. Belli bir miktarda yetersiz krediler var."

Avustralya Federal Hazine Bakanı Joe Hockey ise, yatırımların arz-talep ikilisi içinde olduğunu söyleyerek, "Yatırımcılar en yüksek getiriyi en az riskle elde etmek isterler" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın