TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İnegöl’deki Hamsi Festivalinde 2,5 ton hamsi tüketildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen ’Hamsi Festivali’nde 2,5 ton hamsi tüketildi. Festivale yoğun ilgi gösteren İnegöllüler, mangalların başında uzun kuyruklar oluşturdu.
İnegöl’deki Hamsi Festivalinde 2,5 ton hamsi tüketildi
İHA - Karadeniz Güvenspor, Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İnegöl Kent Konseyi işbirliğinde Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde düzenlenen Hamsi ve Horon Festivaline yoğun ilgi gördü. 2,5 ton hamsiyi pişirmek için hazırlanan 30 metre uzunluğundaki mangalların önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Binlerce vatandaşın akın ettiği festival de kemençe eşliğinde horonlar tepildi.

Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ekibin folklor gösterisinin ardından bir konuşma yapan Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin, "Düzenlemiş olduğumuz festivalin amacı hemşehrilerimizin kaynaşmasını sağlamak, Anadolu’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Ortadoğu’ya bir kültür mozaiği olan İnegöl’de bu mozaiğin bir parçası olduğumuzu hatırlatmak. Yapmış olduğumuz Hamsi ve Horon Festivalini gelecek yıllarda geleneksel hale gelmesini arzu ediyoruz” dedi.

Laz fıkrası anlatarak konuşmasına başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Her gittiğimiz yerde İnegöl’ün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu söylüyoruz. İnegöl’ün Türkiye’nin değişik yörelerinden, Kafkaslardan, Balkanlardan göç aldığını bilmeyen yoktur. İnegöl bu yönüyle meşhur. Eğer bugün İnegöl, İnegöl ise İnegöl’de mobilyacılık varsa, ticaret varsa, nüfus varsa, zenginlik varsa açıkçası bu renkli çiçek bahçesi olmasının etkisi çok fazla. Allah bu noktada emek verenlerden razı olsun. Kimimiz Trabzon’dan, kimimiz Artvin’den, kimimiz Ardahan’dan, kimimiz Erzurum’dan, Van’dan, Muş’tan farklı yörelerden gelen insanlarız. Ama biz İnegöl’de yaşıyoruz. İnegöl’ü de çok seviyoruz. Yörelerimizi de, örf ananelerimizi de çok seviyoruz. Ben Karadeniz Güvenspor ve Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğine çok teşekkür ediyorum. İnegöl’de farklı etkinlikler yapılıyor. Ama bugün bu kadar insanı bir araya toplamak kolay değil. 10 bin kişi bir vesileyle bir araya geldi. Hamsi işin bahanesi" diye konuştu.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile binlerce İnegöllünün katıldığı festivalde konuşmaların ardından vatandaşlar kemence eşliğinde horon tepmeye devam etti.
Yorum Yazın