TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İngiltere Yunanistan krizinde en kötü sonuca hazır

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere’nin Yunanistan krizinden çıkabilecek en kötü sonuca hazırlıklı olduğunu belirtti.
İngiltere Yunanistan krizinde en kötü sonuca hazır
AA - Yunanistan krizine ilişkin bilgi notu yayınlayan Osborne, “Yunanistan hükümetinin Uluslararası Para Fonu’na ödemesini zamanında gerçekleştirememesi ve Yunanistan’ın finansal destek programının sona ermesi ülkede devam eden krizi artırdı” dedi.

Her duruma karşı hazırlıklı olunmasının gerektiğinin altını çizen Osborne, “Yunan halkı neye karar verirse versin, Avrupa’da ekonomik ve finansal istikrarın sağlanması, mevcut belirsizliğin çözülmesi şu anda hayati önemde. Britanya’nın devam eden bu kriz karşısında tavrı net; en iyisini umuyor fakat en kötüsü için hazırlanıyoruz. Belirsizlik zamanında ekonomik güvenliğimizi sağlamak için gerekli olan her şeyi yapmak için hazırız” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron daha önce Yunanistan’ın kreditörlerin şartlarını referanduma götürmeye karar vermesine ilişkin olarak, “Yapmamız gereken her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak” ifadesini kullanmıştı.
Yorum Yazın