TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İnternet fenomeni Sam, babasını ameliyat ettirecek

Deniz kenarında elini yumruk yaparken çekilmiş fotoğrafıyla internet fenomeni haline gelen Sam Griner adlı çocuk, şöhreti sayesinde babasının böbrek nakli amaliyatı için gerekli parayı, hatta daha fazlasını topladı.
İnternet fenomeni Sam, babasını ameliyat ettirecek
BBC TÜRKÇE - Sam’in 11 aylıkken Florida’da çekilen bu fotoğrafı internette her gün binlerce kişi tarafından, mutlu anlar, küçük zaferler ve güzel günlerin ifadesi olarak kullanılıyor.

Şimdi sekiz yaşında olan Sam’in babası 2006’da böbrek rahatsızlığı geçirdi. 2009’da böbrekleri tamamen çalışmamaya başladı.

Sam’in babaannesi de aynı hastalıktan ölmüştü.

Sam’in babasının ameliyatı için internette 75 bin dolar toplamak amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı. Bir haftada 93 bin dolara ulaşıldı.

Sağlık sigortası, masrafların bir bölümünü karşılıyor. Ancak ailenin ameliyat ve sonrasında bakım için bu paraya ihtiyacı vardı.

Griner ailesi, kampanya kapsamında böbrek bağışlayabilecek bir kişi de arıyor.

Sam’in annesi Daily Dot sitesine açıklamasında, eşini kurtarabilmek için böbrek naklinden başka şansları olmadığını söyledi.

Griner önce kampanyada çocuklarının fotoğrafını kullanmakta tereddüt ettiklerini ancak sonradan bunun iyi olacağına karar verdiklerini söyledi.

 
Yorum Yazın