TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

İranlı tırnakçıların büyük para oyunu

Adana'ya İran'dan gelen iki turist bir dükkanda en büyük Türk parası hangisi diye sorup paralara bakarken tırnakçılık yöntemiyle bin 500 lira alıp kaçtı.
İranlı tırnakçıların büyük para oyunu
ADANA / İHA - Olay, Çukurova ilçesine bağlı Beyazevleri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İranlı Mohsen Hoshmand (50) ve Mojid Bahrkazemi (21) turistlik amaçlı Adana'ya geldi.

İki İranlı, Mikail Koç'un (32) sahibi olduğu züccaciye dükkanında alışveriş yapmaya başladı. Bu arada Hoshmand, Koç'a "En büyük Türk parası hangisi bakayım" dedi. Koç da kasasında ne kadar para varsa çıkartıp Hoshmand'a verdi. İranlı paraları alıp bakarken "tırnakçılık" yöntemiyle bin 500 lirasını cebine koydu. Daha sonrada paraları verip birkaç eşya satın alan İranlılar dükkandan ayrıldı. Bir süre sonra Koç, parasını saydığında bin 500 lira eksik olduğunu tespit etti.

Olayın bildirilmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmada İranlıların içinde bulunduğu otomobil tespit edilerek D-400 karayolunda durduruldu.

Gözaltına alınan zanlılar suçlamayı kabul etmezken, Mikail Koç ise zanlıları teşhis etti.

İranlı iki zanlı sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Yorum Yazın