TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

İş başvurusu yaptığı anda iş buldu

Çalışma ve İş Kur Muğla Müdürlüğü, iş arayan vatandaşları İl Müdürlüğü’ne getirmek yerine iş arayanların ayağına gidiyor. İl Müdürü İlyas Sarıyerli İlçe Kaymakamlıklarının da katıldığı ve ilçelerde açılan İletişim Masaları kanalıyla iş arayanların ayaklarına gittiklerini açıkladı.
İş başvurusu yaptığı anda iş buldu
MUĞLA / İHA - İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Türkiye'de ilk defa uygulanan iletişim masasının örnek teşkil ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın ayağına giderek bilgilendiriyoruz. Şehir merkezlerinin ardından kırsalda yaşayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçelerde iletişim masaları kurduk” dedi.

İş ve meslek danışmalarının, sahadaki çalışmalarıyla portföylerini genişlettiklerini dile getiren İl Müdürü Sarıyerli, “Bu şekilde iş yapma kapasitemizi arttırıyoruz. İletişim masalarına, özellikle üniversite öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Üniversitede eğitim gören ikinci öğretimdeki öğrencilerimizin talepleri özellikle dikkatimizi çekti. Normal öğrencilerimize kurumumuz hizmet edememekte ancak ikinci öğretim kapsamındakilere hizmetlerimiz olmaktadır” dedi.

Milas’ta açtıkları İletişim masasını Kaymakam Fuat Gürel ile ziyaret eden Sarıyerli, iş başvurusu yapmak için gelen Hatice Otlak isimli bayanın iş başvuru formunu doldurduktan hemen sonra iş ve meslek danışmanları tarafından iş sahibi yapıldığını belirterek, “İş arayan vatandaşlarımızın ayağına gitmenin en önemli faydası iş ve meslek danışmanları ile daha etkin görüşme yapılıyor olması. Bunun en iyi örneğini Milas’ta yaşadık. İş başvurusu yapan bayan arkadaşımıza, iş ve meslek danışmanlarımız tarafından Bodrum’da hemen iş bulundu” dedi.
Yorum Yazın