TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İşçileri işten çıkartılan arkadaşları için eylem yaptılar

Bilecik’te Kristal-İş sendikası üyeleri, işten çıkarılan arkadaşları için yaptı.
İşçileri işten çıkartılan arkadaşları için eylem yaptılar
BİLECİK / İHA - Camiş Madencilik A.Ş Bilecik fabrikası önünde toplanan Eskişehir ve Bursa Kristal-İş sendikasına üyesi bir grup, burada açıklama yaptı.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, Şişecam’a ait Cam-iş Madencilik A.Ş’ ye bağlı Bilecik fabrikasında, sendikaya üye olan işçilerden 8’inin işten çıkarıldığını belirterek, “Daha birkaç hafta önce Şişecam ile 10 fabrikayı ve 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini bağıtladık. Böylesi bir tabloda sendikalaşma hakkını kullanan ve sendikamıza üye olan Şişecam işçilerinin işten çıkarılması gibi bir keyfilik asla kabul edilemez. Sendika olarak Şişecam yönetiminden biran önce Camiş Madencilik yönetiminin bu keyfi tutumuna son vermesini ve sendikal haklara saygıyı tesis etmesini ve atılan üyelerimizin geri alınmasını talep ediyoruz.

Üyelerimiz geri alınmadığı takdirde ceza davası da dahil olmak üzere bütün hukuk yollarını kullanacağımızı ve ayrıca sendika olarak demokratik ve fiili tepkimizi göstermekten geri durmayacağımızı diğer fabrikalardaki üyelerimizin de Camiş Madencilik işçileri biran yanında olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. İşverenin bu haklı ve yasal talebimizi tanımaya ve çalışma barışına saygı duymaya çağırıyoruz” dedi.

Yapılan eyleme Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı’nın yanı sıra Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı katıldı.
Yorum Yazın