TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

İskenderun ilçesinde yaşanan gerginlik

Hatay Valiliği, İskenderun ilçesinde bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen küçük yaştaki çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığının belirlendiğini bildirdi.
İskenderun ilçesinde yaşanan gerginlik
HATAY / İHA - Hatay Valiliği’nin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
“19 Ağustos 2014 Salı günü saat 14.00 sıralarında ilimiz İskenderun ilçesinde 155 polis ihbar hattını arayan bir anne, çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiası ile şikayette bulunmuştur.

İhbar üzerine olayın faili olduğu belirtilen 14 yaşındaki Suriyeli B.S. gözlem altına alınmıştır.

Konu ile ilgili yapılan inceleme neticesinde B.S.’nin (14) 2006 doğumlu A.C. isimli bir erkek çocuğunu kandırmak suretiyle fiili livatada bulunduğu iddia edilmiş ise de; yapılan tıbbi muayene sonucunda A.C. isimli çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığı anlaşılmıştır.

Gözlem altına alınan B.S. isimli çocuk adli makamlara sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir.

Bu vesile ile vatandaşlarımızı, ilimizde insani gerekçelerle geçici olarak bulunan Suriyelilere karşı kışkırtmak isteyen kişi ve grupların varlığı gözlenmiştir.

Olayla ilgili olarak yetkili resmi makamlar tarafından yapılması gereken tüm işlemler, hukuk devletinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın sağduyulu hareket etmeleri tavsiyeye değer bulunmuştur.”
Yorum Yazın