TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

İsrail'in hava saldırısı yine masumları vurdu

Gazze’de ateşkesin bozulmasının ardından hava saldırılarına devam eden İsrail ordusu, kentte sivillerin yaşadığı bir evi vurması sonucu 2 yaşındaki bir kız çocuğu ile bir kadının ölümüne sebep oldu. Saldırıda 16 kişi de yaralandı.
İsrail'in hava saldırısı yine masumları vurdu
İHA - İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 24 saatlik ateşkes anlaşmasının, Filistin’den fırlatılan roketler nedeniyle bozulması sonrasında Gazze’ye bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Saldırılardan bir tanesinin sivil bir ailenin yaşadığı bir eve isabet etmesi sonucu evdeki 2 yaşında bir kız çocuğu ile bir kadın hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail ordusuna ait F16 tipi savaş uçakları, eve en az 3 roket fırlattı. Acil durum çalışanları tarafından yapılan açıklamada enkaz haline gelen binanın altında sıkışmış insanların olabileceğinden korkulduğu ifade edildi.

Öte yandan, İsrail, ateşkesin bozulmasından bu yana Filistin’den 8 roket fırlatıldığını, 2’sinin Demir Kubbe tarafından yok edildiğini, 5 tanesinin de Beerşeba’da boş bölgelere düştüğünü açıkladı. İsrail ordusu, Gazze sınırına 80 kilometreye kadar yakında yaşayan vatandaşlarına sığınaklara girmesi çağrısında bulundu.
Yorum Yazın