• Asayiş

İşte öldürülen terörist

Hakkari-Çukurca karayolunun 14’üncü kilometresinde bulunan Ağaçdibi, 40’ıncı kilometresindeki Şine Köprüsü ve Oğul köyleri civarında başlayan hava destekli operasyon helikopterlerinin açtığı ateş sonucu Andok kod adlı Barış Tekçe ölü ele geçirildi. Güvenlik güçleri teröristin bazı fotoğraflarını paylaştı.
İşte öldürülen terörist
Bölgedeki güvenlik birimlerince elde edilen bilgilere göre, "11 Ağustos 2015 günü saat 08.00’den itibaren Hakkari-Çukurca yolunda mayın ve El Yapımı Patlayıcı (EYP) arama faaliyeti planlayan askerlerin, Hakkari-Çukurca yolu Şine köprüsü ile Doğanlı Mahallesi arasında kalan bölgede saat 09.00 sıralarında, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca, yolun iş makinası ile kazılmaya çalışıldığını tespit etti. BTÖ mensupları yola hendek kazarak yolu kapatmak, Çukurca bölgesinde bir köprüyü iş makinası (kepçe) ile yıkmak ve yolun belirli noktalarına mayın yerleştirmek için yürüttükleri bu faaliyetleri yürütürken, bölgedeki askerlerce teröristlere müdahale edildi. İnsansız hava aracıyla bölgede sivil şahısların olmadığının teyit edilmesi üzerine bölgeye taarruz helikopterleri de sevk edildi. Çıkan çatışmada, sözde Van Eyalet sorumlusuna bağlı olduğu bilinen sözde Van Eyaleti Kavaklı Sorumlusu Andok kod adlı terörist etkisiz hale getirildi. Geçen hafta da Hakkari-Çukurca yolunun bir haftaya yakın kapanmasına yol açan da aynı teröristti. Güvenlik birimlerinin ele geçirdiği fotoğrafta öldürülen ANDOK kod adlı terörist 6-7 çeşitten oluşan zengin menüsünü tüketmekle meşgul olduğu görülmekte. Karnını doyurduktan sonra da kepçenin başına geçerek, devletin yetimlerin hakkından, vergilerimizden keserek yaptırdığı yolu kazmaya, mayın döşemeye ve köprü yıkmaya başladığı görülmekte. Kazdığı hendekte tuzaklanmış halde 20 adet tüp bulunduğu ve yol halen ulaşıma açılamadığı ifade edilmekte. Teslim olarak ifade veren teröristlerin; yokluk içinde olduklarını, açlık çektiklerini, günlerce dağlarda aç gezdiklerini, imkan olduğunda domuz peşinde koşarak açlıklarını giderdiklerini itiraf eden teröristlere ve onların gariban ailelerine bu fotoğrafı ithaf edildiği" kaydedilmekte.
Aynı ANDOK kod adlı teröristin bir başka fotoğrafında ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir yer almakta.
(İHA)
Yorum Yazın