TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İzmir'deki ölümlü motor kazasında rapor şoku

İzmir’de, hatalı sollama yaparak karşı istikamette gelen motosikletteki Hakan Kılıç ile arkadaşı Gökhan Niyazi Gülcan’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla suçlanan Müteahhit Mehmet Ç’ye bilirkişi tarafından tam kusurlu olduğuna dair rapor verildi.
İzmir'deki ölümlü motor kazasında rapor şoku
İZMİR / İHA - Olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyeti, önündeki kamyonu sollamak isteyen sürücü Mehmet Ç.’nin tam kusurlu olduğunu raporunda belirtti.

Bilirkişi heyetinin raporunu inceleyen mahkeme heyeti, eksik yazışmaların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaza, İzmir’in Narlıdere İlçesinde dört ay önce meydana geldi. Su Ürünleri Mühendisi Gökhan Niyazi Gülcan (35) ile arkadaşı Avukat Hakan Kılıç, motosikletle Çeşme’ye gitmek için yola çıktı. Evli ve birer çocuk sahibi olan Gülcan ile Kılıç, Narlıdere İlçesinde hatalı sollama yaparak önlerine aniden çıkan özel araca çarptı. Motorun üzerinden düşen Gökhan Niyazi Gülcan ile arkadaşı Hakan Kılıç, olay yerinde can verdi.

Kazadan sonra gözaltına alınan özel araç sürücüsü müteahhit Mehmet Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu iki kişinin ölümüne neden olmak suçundan hakkında dava açılan müteahhit Mehmet Ç. savunmasında, "Önümde kamyon vardı. Karşı istikameti tam olarak göremedim. Aniden duran kamyona vurmamak için sollama yapmak zorunda kaldım. Kamyonu solladığım an hızla gelen motosiklet aracıma önden vurdu. Kaza kamyon sürücüsü yüzünden meydana geldi" dedi.
Mahkeme tarafından görevlendirilen 3 bilirkişi olay yerinde keşif yaparak raporunu mahkemeye sundu. Üç sayfa rapor hazırlayan bilirkişi heyeti, özel araç sürücüsünün hatalı sollama yapması sonucu ölümlü kazanın yaşandığını, sürücünün tam kusurlu olduğunu raporunda belirtti. Bilirkişi raporunu inceleyen mahkeme heyeti, eksik yazışmaların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Yazın