Hoşgeldiniz; Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
21 °C
15 °C
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Julian Assange sonuçtan memnun

12 Ocak 2011 - 02:57
Wikileaks'in kurucusu, İsveç'e iadesinin görüşüldüğü ön duruşmanın sonucundan memnun olduğunu söyledi...








İSTANBUL - Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, ön duruşmanın yapıldığı Londra'nın güney doğusundaki Woolwich Ceza Mahkemesinin önünde, avukatı Mark Stephens ile birlikte kısa bir açıklama yaptı.

İsveç'e iadesinin görüşüleceği duruşmanın 6-7 Şubatta yapılacağını kaydeden Assange, "Bugünkü sonuçtan memnunuz" dedi. Assange ayrıca bugünkü ön duruşmada mahkemeye, İsveç'in hakkındaki suçlamalara karşı hazırlanan savunmasının çerçevesini basın ile paylaşmayı talep ettiklerini kaydetti.

"Wikileaks ile çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor" diyen Assange, gizli belgeleri ve yazışmaları dünyadaki çeşitli gazeteler aracılığıyla yayımlamayı sürdüreceklerini belirtti.

Assange'ın avukatı Mark Stephens da müvekkilinin bahsettiği çerçeve savunmanın avukatlık şirketinin internet sayfasına bugün konulacağını kaydetti.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, iade konusunun görüşüleceği dava sürecinin olası temyiz duruşmalarıyla uzun sürebileceği tahmininde bulunuluyor.

İsveç, Assange'ı geçen yaz iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve iadesini talep ediyor. Assange bu iddiaları reddederken, avukatları ve destekçileri İsveç'in suçlamalarının "siyasi" olduğunu savunuyor.





Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Yeni Ticaret Kanunu uygulama zamanları

    Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.

  • Toplu sözleşmeden uzlaşma çıkmadı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.

  • Sabancı altın yaka ödülleri verildi

    Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği

  • Hükümet teklifini yükseltti!

    Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurlara yapılacak zam oranı teklifini artırdı



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »