• Genel

Kalaycılık mesleği küçük Yusuf un elinde hayat buluyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Haddar ailesinin en küçük ferdi olan Yusuf Haddar, kalaycılık yaparak 9 kişilik ailesinin geçimine yardımcı oluyor.
Kalaycılık mesleği küçük Yusuf un elinde hayat buluyor
GAZİANTEP / İHA - Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında bulunan kalaycılık mesleği 3 buçuk yaşındaki kalaycı ustası Yusuf’un elinde yeniden hayat buluyor.

Yaptığı işlerle kendine hayran bırakan küçük Yusuf günlük aldığı 5 lira yevmiyesini annesine vererek evin geçimine katkı sağlıyor. Meşakkatli bir meslek olan ‘kalaycılık’ mesleğini kısa sürede öğrenen Yusuf, sevimli tavırlarıyla dikkat çekiyor.

40 yıldan bu yana kalaycılık mesleği yapan Cuma Dağdeviren ise, kalaycılık mesleğinde eleman yetişmediği için Yusuf’u en iyi şekilde yetiştirmenin çabasını veriyor.

Mesleğin giderek unutulduğunu belirten Dağdeviren,“ 40 seneden bu yana kalaycılık mesleği yapıyorum. Şu anda nesli tükenmiş bir mesleğin içerisine girdik. Kalaycılık mesleğinde şu anda eleman yetişmiyor. Geçimimizi kırk kanaat sağlıyoruz”dedi.

Kalaycılık mesleğinde şartların iyileştirilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini belirten Dagdeviren, “Şu anda en büyük sıkıntımız eleman yetişmemesidir. Yazın ateşin karşısında, kışında karda suyun içinde çalışıyoruz. Evimin geçimini buradan sağlıyorum. Ama iş olmadığı için çok zorlanıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın