TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kalkınma Bakanı Yılmaz Tunceli'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan Bayramı’nın son gününde Tunceli’yi ziyaret etti.
Kalkınma Bakanı Yılmaz Tunceli'de
TUNCELİ / İHA - Tunceli’ye gelişinde Vali Osman Kaymak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamında ilgililerden ilin sorunları ve yapılması gerekenler hakkında brifing aldı. Brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, son 3-4 yılda kalkınma ajansları vasıtasıyla Tunceli’ye önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Yatırımların ve gelişmenin devam etmesinde çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Son bir buçuk iki senedir çok şükür bir huzur ortamı var. Geçmişte olduğu gibi acı hadiseler duymuyoruz. Bundan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Çünkü bir tane insanın canı her şeyden daha değerlidir. Bütün ideolojilerden de daha değerlidir bütün her şeyden de daha değerlidir. Tunceli’de, Dersim’de insana ne kadar önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Burada insan her şeyin merkezinde. İnsanın canı, insanın refahı her şeyden önemli. Bu süreçte hem insanımızın güvende olması hem de yatırımların buraya cezbedilmesi anlamında bu huzur ortamı çok çok önemli. Huzur ortamı içinde bir taraftan farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz ve temel hakları, özgürlükleri geliştiriyoruz. Bir taraftan da birliğimizi, beraberliğimizi güçlendiriyoruz aslında. Hukuk devleti içinde, evrensel değerler içinde bunu güçlendiriyoruz. Bu sadece etnik kimliklerle ilgili bir hadise değil bu süreç, bu demokratikleşme. Aynı zamanda mezhepler arası ilişkiler açısından da çok önemli. Türkiye’de biz hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın istiyoruz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, ötelenmediği, hiç kimseye ters bakılmadığı bir ortamda birlik, beraberlik için ülkemizin kalkınmasını istiyoruz" dedi.

"ORTADOĞU’DA MEZHEPLER ARASI ÇATIŞMA ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR VAR”
Ortadoğu’da mezhepler arası çatışma çıkarmaya çalışanlar olduğunu dile getiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Ortadoğu’da mezhepler arası çatışma çıkarmaya çalışanlar var. İnsanları birbirlerine düşürmeye çalışanlar var. Farklı çıkarlar için siyasi veya ekonomik çıkarlar için bunu yapmaya çalışanlar var. Ama biz bunlara inşallah toplum olarak bütün unsurlarımızla müsaade etmeyeceğiz. Uyanık olacağız, provokasyonlara karşı uyanık olacağız. Bunlar kolay süreçler değil ama ben inanıyorum ki bu topraklar kadim topraklar. Binlerce yıl geriye giden bir medeniyet üzerinde yaşıyoruz. Bu medeniyet ruhu içinde inşallah kardeşliğimizi en güçlü şekilde inşa edeceğiz. Kurmancı, Zazası, bütün etnik gruplarıyla, bütün mezhepleriyle Alevisiyle Sünnisiyle, bütün dinleriyle Müslümanıyla, gayrı Müslümüyle bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hep birlikte geleceğimizi inşa edeceğiz. Enerjimizi, gücümüzü birbirimizle çekişerek harcamayacağız. Enerjimizi, gücümüzü hep birlikte ülkemizi; bölgemizi, yöremizi kalkındırmak için harcayacağız inşallah" diye konuştu.
Valilik ziyaretinde Vali Osman Kaymak, Bakan Yılmaz’a plaket verdi.

Valilik ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi, esnaf ve Ak Parti il teşkilatını da ziyaret edecek olan Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Pertek ilçesine oradan da Bingöl’e geçecek.
Yorum Yazın