TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kamu görevlileri için ’cuma namazı’ talebi

Geçtiğimiz hafta Toplu Sözleşme tekliflerini açıklayan Memur-Sen, kamu görevlileri için cuma namazı izni istedi.
Kamu görevlileri için ’cuma namazı’ talebi
Memur-Sen, kamu görevlilerinin Cuma namazı konusunda yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için toplu sözleşme tekliflerine, Cuma Namazı vakti İzin süresi konusunu ekledi. Teklif, kamu görevlilerinin günlük çalışmaya ara verme süresinin (öğlen arası) Cuma günleri için, Cuma Namazı vaktini de içine alacak şekilde 2 saat olarak uygulanmasını içeriyor.
Memur-Sen, üyelerinin istekleri ve kamu görevlilerinin beklentileri doğrultusunda Toplu Sözleşme teklifleri arasında, anayasal hakları kapsamındaki din ve vicdan hürriyeti, ibadet hürriyeti ve Siyaset (Seçme-Seçilme) Haklarına da yer vererek bu hakların kamu görevlilerin açısından da teminat altına alınmasını istedi.

3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ MASADA OLACAK
Memur-Sen 3.Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerin Kılık Kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak; “Kamu görevlileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık-kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın özgür tercihleriyle belirledikleri kılık-kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz” teklifini de masaya taşıyacak. Memur-Sen, 2013 yılında özgürlük için 12 milyon imza toplayarak bu yönde adımlar atmıştı. Bu teklifler de darbe ürünü Kılık Kıyafet yönetmeliğini bütünüyle ortadan kaldıracak.

BU HAFTA GÜNDEM TALEPLER
Memur-Sen geçtiğimiz hafta Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine;
2016 yılında; Birinci Altı Ayda yüzde 8, ikinci Altı Ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istemişti.
2017 yılı için ise; Birinci Altı Ayda yüzde 7, ikinci Altı Ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı talep etmişti.
Memurların 2016 yılının başında ve ortasında alacakları zam oranları için görüşmeler bu hafta başlayacak.
(İHA)
Yorum Yazın