TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Karadağ'daki engelli çocukların eğitimine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından donanımı sağlanan Karadağ'ın kuzey bölgesinde yer alan Berane şehrindeki Engelli Merkezi, törenle hizmete açıldı.
Karadağ'daki engelli çocukların eğitimine destek
Ozan Koltuk - ANKARA / İHA - TİKA birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle Karadağ’da faaliyetlerine devam ediyor. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarının sağlanmasının hedeflendiği proje kapsamında, engelli merkezindeki Algı Odası, Sosyal Aktivite Odası, Rehabilitasyon ve Muayene Odası, Mutfak ile İdari bölümlerinin tüm donanımı TİKA tarafından sağlandı.

TİKA tarafından Berane şehrindeki Engelli Merkezi törenle hizmete açıldı. Törene, TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Berane Engelli Merkezi Müdürü Maja Dakiç, Berane milletvekili, Belediye yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TİKA Koordinatörü Yazıcı, yaptığı konuşmada, engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları konusunda yapılan çalışmaların önemine değinerek, engelli çocukların eğitiminin zor ve meşakkatli bir süreç olduğunu belirtti. Fedakarlık ve özveri gerektiren bu çabaların desteklenmesinin ayrıca önemli olduğunu belirten TİKA Karadağ Koordinatörü Yazıcı, TİKA olarak insan sağlığı ve eğitim konularına öncelik verdiklerini söyledi. Yazıcı, insan odaklı projeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceklerini kaydetti. Yazıcı, engelli merkezinde çalışan tüm eğitimcilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Berane Engelli Merkezi Müdürü Dakiç ise, bölge halkı için çok önemli olan bu merkezin tüm donanımını sağlayan TİKA’ya teşekkürlerini sundu. Özellikle otistik çocukların eğitiminde TİKA tarafından donanımı sağlanan eğitim materyalleri ve algı odasının eğitimlerde çok önemli işlev gördüğünü belirten Berane Engelli Merkezi Müdürü Dakiç, söz konusu destek sayesinde modern şartlarda bir engelli merkezine kavuştuklarını kaydetti.
Berane Engelliler Merkezi, 300 metrekare kapalı alana sahip olup grup ve bireysel çalışma odaları, fizik tedavi odası, otizmli çocuklar için algı odası ve idari kısımlardan oluşuyor. 20 uzmanın görev yaptığı merkezde her gün sekiz saatlik süreyle engellilere bakım ve eğitim hizmeti veriliyor.
Yorum Yazın