TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Karadeniz ülkelerinin yöresel ürün ve tatları Tekirdağ'da buluştu

Tekirdağ’da Karadeniz ülkeleri yöresel ürün ve tatları tanıtım günleri etkinliği başladı.
Karadeniz ülkelerinin yöresel ürün ve tatları Tekirdağ'da buluştu
TEKİRDAĞ / İHA - Trakya Kalkınma Ajansı’nın “Karedeniz Havzası Turizm Yolları” projesi kapsamında havza içinde hedef ülkelerde turizm ve geleneksel ürünlerin tanıtımı için işbirliğinin kurulması, hedef bölgelerin geleneksel ürünlerinin ve tatlarının tanıtımının yapıldığı etkinlikte Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Moldovya, Gürcistan ve Marmara Bölgesi’nden projeye katılan temsilciler stant açtı.

Projeye yurtdışından ve yurt içinden katılan yöresel ürün üreticileri, el sanatları üreticileri, sivil toplum örgütleri, yerli ve yabancı tur operatörleri ile kamu kuruluşları stant açarak hem tanıtım hem de geleneksel ürünlerin ve lezzetlerin turizme katkı sağlamasına çalıştı.

Etkinliğin ilk gününde katılımcılar stantları gezerken, etkinlik hakkında bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin programın yöresel lezzetlerin ve ürünlerin tanıtımına yönelik olduğunu belirterek, “Organizasyonumuza yurtdışından da olmak üzere 9 ortak katılım sağladı. Bunların arasında Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Moldovya ve Gürcistan’dan katılımcı ürün temsilcileri geldi. Ülkemizden Tekirdağ, Kırklareli, Edirne illerimizle birlikte Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova gibi illerimizden de oranın yöresel ürünlerini ve tatlarını tanıtıcı firmalar katıldı. Yaklaşık 100 standımız açıldı. Stantlarımızda yöresel ürünler ve tatlar gösterilerek tanıtılmaktadır” dedi.

Etkinliğe Edirne’den tava ciğerini tanıtmak üzere katılan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Dernek Başkanı Bahri Dinar yöresel Edirne tava ciğerini tanıtmak için etkinliğe katıldığını etkinlikte tava ciğerinin lezzetinin Tekirdağlılara ve dış ülkelerden gelenlere ikram edildiğini belirtti.

Etkinliğe Bolu’dan katılan ahşap ustası İbrahim Esentepe ise Trakya Kalkınma Ajansı’nın projesi ile Bolu’nun ahşap ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladığı, etkinliğin turizme ve yöresel ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Etkinlikte Edirne Belediye Bandosu ve halk oyunları ekipleri de sahne alırken tanıtım günleri programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yazın