TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kardeşleri sulama kanalı ayırdı

Adana’da tarlaya giderken DSİ’ye ait sulama kanalına düşen kardeşlerden 10 yaşındaki Çetin Akdoğan hayatını kaybederken, 12 yaşındaki Türkan Akdoğan ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Kardeşleri sulama kanalı ayırdı
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre Türkan ve Metin Akdoğan çiftinin Türkan (12) ve Çetin Akdoğan (10) isimli çocukları, Solaklı Mahallesi’ndeki evlerinden tarlaya gitmek üzere yola çıktı. Çocuklar mahallenin dışındaki DSİ’ye ait sulama kanalına geldiğinde suya düştü. Bir süre suda çırpınan çocukları tarlada çalışan bir kişi görüp kanala koştu. Şahıs, çocukları kurtarmak için mücadele etti ancak sonuç alamadı. Daha sonra yoldan geçen vatandaşların da yardımıyla çocuklar sudan çıkarıldı. Bu arada ambulansa da haber verildi ancak olay yerine gelen dede İsa Altındağ ambulansı beklemeden çocukları otomobiliyle hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan çocuklardan 10 yaşındaki Çetin Akdoğan, 6 saat sonra hayatını kaybetti. Türkan Arkdoğan ise bilinci kapalı olarak yoğun bakıma alındı. Akdoğan’ın hayatta kalma mücadelesi devam ederken, Çetin Akdoğan’ın cenazesi ise ailesi tarafından alınarak Solaklı Mezarlığında toprağa verildi.

Dede Altındağ, kendi imkanıyla çocukları hastaneye getirdiğini belirterek, "Ambulans karşımızdan gelir diye yola çıktık ancak hastaneye geldik ama kimseyi göremedik. Çocuklarımızın hayatı bu kadar ucuz mu?" ifadelerini kullandı.

112 Acil Servis yetkilileri ise Solaklı’dan gelen ihbar üzerine hemen yola çıkıldığını ancak olay yerine varıldığında aile tarafından çocukların hastaneye götürüldüğünün öğrenildiğini, çocuklara rastlanmadığını bildirildi.

Öte yandan Adana’da Haziran ayından bu yana 25 kişi boğuldu. Polisin ve DSİ yetkililerin aldığı önlemlere rağmen boğulma oranları geçen yıllara oranla büyük bir artış gösterdi. Buna göre 2008’de 19, 2009’da 17, 2010’da 12, 2011’de 23, 2012’de 11, 2013’te 15 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Yorum Yazın