TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, Kartal Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucu 16 ret oyuna karşılık 21 oy ile kabul edildi.
Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi
İSTANBUL / İHA - Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamayla kabul edildi. Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda, Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu 16 ret oyuna karşılık 21 oy ile kabul edildi. Belediyenin faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kendisine yöneltilen sorulara ve eleştirilere de yanıt verdi.

“Bir insan iyiyse iyi deyin, bir iş iyiyse iyi deyin” diyen Başkan Altınok Öz, “Bunu demeyi bilelim, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Her şeyi eleştir, her şeyi eleştir ama kötü eleştir. Yanlış proje yaptığınız da yanlışı dönüp dolaşıp buraya getiriyorsunuz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de sosyal tesisi var iyi de Kartal Belediyesi’nin olduğu zaman mı kötü? Giden halk mutlu mu? Memnun mu? Siz onu sorun” şeklinde konuştu.

KARTAL’IN TARİHİNE SAHİP ÇIKTIK
Kartal’ın tarihini araştırıp Kartallılarla paylaştıklarını da ifade eden Başkan Altınok Öz, “Kartal'ın tarihine sahip çıktık. Kartal tarihi kitabını yazdık. Kartallı Kazım kimdir, bilmiyordunuz. Neyzen Tevfik'in ne olduğunu bilmiyordunuz. Kartal'ın tarihini araştırıp, öğrettik” dedi.

DEPREM DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÖNERGELERİMİZ KANUNA GİRDİ
Kartal’da insan hayatının öncelikli olduğuna bir kez daha değinen ve 2009 yılındaki seçim bildirgesini hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Deprem nedeniyle evi boşaltılacak kişilerden ruhsat alınmayacak. Bunu 2009 yılında dedik. Ayrıca yine 2009 yılında mecliste ‘Deprem dönüşüm nedeniyle evi boşalacak kişilere Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde 500 Türk lirası kira yardımı yapılsın’ diye karar alındı. Ama Danıştay’dan geri döndü. Niye? ‘Belediye olarak siz bu yardımı yapamazsınız’ dediler. Van Erciş depreminden 9 ay önce meclisin kararları ortada. Sonra ne oldu? Halbuki bu ülke bu kent 1999 yılında acı bir deprem yaşadı. Ama biz ne yaptık? Van Erciş depremi olduktan sonra aklımız başımıza geldi. Sonra 6306 sayılı o yasayı çıkardık” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
Kartal’da birlik ve beraberlik içinde güzel işlere imza atacaklarını vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Sosyal demokrat belediyecilik yapmaya devam edeceğiz. Sayın muhalefetteki arkadaşlarımıza da bunu söylüyoruz. 5 yıl beraberiz. Sizlerde bizim bir parçamızsınız. Birlikte olursak Kartal için güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür ediyorum. Kartalımıza hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Yorum Yazın