TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı açılışı

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, polis adaylarına seslenerek, sadece devletin polisi olmalarını ve hiçbir kişinin baskısı altında kalmamalarını istedi.
Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı açılışı
KASTAMONU / İHA - Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen açılış törenine katılan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, yaptığı konuşmada, polislerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirilen meslek grubu olduğunu vurgulayarak, “Bunun dışında hiçbir grubun, hiçbir kişinin baskısı ve etkisi altına girmeden sadece ve sadece devletin polisi olacaksınız.

Bunun dışındaki yapılacak olan çalışmalar, polislik mesleğini çok ciddi şekilde erozyona uğratacağı gibi ülkemizde de ciddi sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle yine altını çizerek ifade etmek istiyorum. Sizler, sadece ve sadece devletin polisi olarak yetiştirilip, devletin polisi olarak görev yapacaksınız. Bunu yaptığımız zamanda ülkemize çok büyük katkı ve fayda sağlayacaksınız” dedi.

Daha önceki dönemlerde 7-8 ay kadar polis adayları eğitime tabi tutulup polis olduklarını hatırlatan Vali Günaydın, “Fakat bu şekilde bir takım sorunlar oluşmaya başladı. Polislerin daha uzun eğitime tabi tutulup mesleğe atanması için polis meslek yüksekokulları kuruldu. İyi ki de bu okullar kurulmuş. Daha önce polis görünce asık suratlı, sert görünüm veren bir meslek grubu olarak görülüyordu. Günümüzde artık polis amca, polis teyze, polis abi gibi kavramlar yavaş yavaş günlük hayatımıza girmeye başladı. Çocuklarımız polisleri artık bu şekilde tanımaya başladı. Bitlis’te görev yaparken bir okula da Polis Amca İlkokul ismi vermiştim. Bundan da son derece memnuniyet duymuştum. Vatandaşımızla kaynaşmak için polislerimizin aldığı eğitim ve öğretim çok önemlidir. Son yıllarda bu sağlandı ve bu kaliteli eğitim bundan sonrada daha da iyi hale getirilerek polisimizin toplumla bütünleşmesine ve topluma hizmet vermesine büyük mesafeler alınacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin değişik yörelerinden gelerek Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ve öğretim gören polis adaylarından istekte bulunan Vali Günaydın, “Bu eğitim ve öğretimin sonunda da polislik mesleğine atılacaksınız. Hocalarımızın burada sizlere verecekleri teori eğitimin dışında pratik eğitimlerde alacaksınız. Bunun dışında birçok sosyal faaliyetlerde de bulunacaksınız. Bunun yanında Kastamonu’nun valisi olarak Kastamonu’yu çok iyi tanımanızı istiyorum. Kastamonu’yu çok iyi gezin ve Kastamonu’nun turizm elçisi olarak gittiğiniz yerlerde şehrimizi tanıtın. Bunu yaptığımız zaman burada geçireceğiniz yılların hatırına Kastamonu’ya da büyük katkılar
sağlayacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kastamonu PMYO’da bu yıl toplam 447 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini belirten Kastamonu PMYO Müdürü Suat Çam, “Ülkemizin en güzel ve donanımlı Polis Meslek Yüksekokullarından olan okulumuzda, bu dönem eğitim-öğretim görecek olan öğrencilerimize, tüm personel ve eğitimci kadromuz ile birlikte, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti misyonunu genç dimağlarına yerleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı bir görev anlayışı tartışılmaz bir gerçeğimizdir” şeklinde konuştu.

“Biz, kimsesizlerin kimsesi olmak zorundayız” diyen Çam, “Karşılaştığımız herkese kibar ve etkili davranarak sorunları çözme noktasında sabırlı, hassas ve gerçekçi olmalıyız. Her görevimizde, davranışlarımızı kendi yakınlarımızın da aynı davranışlara maruz kaldığında neler hissedeceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Güçlü ve başarılı olmak için adaletli ve şefkatli olmak zorunda olduklarını ifade eden PMYO Müdürü Çam, şöyle konuştu:
“Devletimizin bize ihtiyacı, bizim de Devletimize ihtiyacımız var. Elimizdeki gücü devletin ve milletin yararına kullanmamız gerekmektedir, aksi takdirde, kontrolsüz güçler oluşur. Kontrolsüz güçler, çevresine ve ülkesine zarar vermekten başka bir işe yaramazlar” dedi.

Çam, şöyle devam etti:
“Amacımız öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne duyarlı, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı görev ve sorumluluğunu bilen ve bunları davranış haline getiren Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan, toplum yararını şahsi menfaatinin üstünde tutan aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu, insan haklarına saygılı, polis halk ilişkilerine duyarlı, kanun ve hukuk dışında başka güruhlardan talimat almayan, teknolojiyi en üst seviyede kullanan, kötü alışkanlıklardan uzak duran, sosyal hayatta kendini gerçekleştirmiş ve sportif faaliyetlerle meşgul olan meslek mensubu olarak yetiştirmektir.”

Konuşmaların ardından Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertan Beşen ilk dersi verdi.
Yorum Yazın