• Spor

Kastamonu'da drag yarışları nefesleri kesti

Cadde Tunning’in düzenlediği ‘Kastamonu Tuning Festivali’, modifiye ve yarışseverleri bir araya getirdi.
Kastamonu'da drag yarışları nefesleri kesti
Cadde Tunning’in düzenlediği ‘Kastamonu Tuning Festivali’, modifiye ve yarışseverleri bir araya getirdi.
Araç trafiğine kapalı Doğu Çevre Yolu’nda gerçekleştirilen yarışlarda, 0-400 metrelik alanda drag yarışları yapıldı. Yarışseverlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği drag yarışlarında, modifiye edilmiş ve yarışlar için özel olarak güçlendirilmiş araçların performansı izleyicilerden büyük alkış topladı. Yarışlara birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf kalkış kategorisinde modifiyeli atmosferik ve turbo nitro oksit sistemli otomobiller katıldı.
ARAÇLARIN GÖRÜNTÜLERİ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
Türkiye’nin dört bir yanından Kastamonu’ya gelerek drag (en iyi kalkış) yarışlarına katılan motorları özel olarak güçlendirilmiş otomobiller, zaman zaman vatandaşlara büyük heyecan yaşattı. 5 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda otomobiller, motor güçlerinden çok görüntüleriyle de dikkatleri çekmeyi başardı. Yarışlarda İstanbul, Ankara, Karabük, Konya, Samsun, Zonguldak, Sinop, Çankırı, Çorum, Antalya, İzmir, Trabzon, Sakarya ve Kocaeli’nden yaklaşık 40 yarışmacı, birincilik için mücadele etti.
BELEDİYE BAŞKANI BABAŞ HEM START VERDİ HEM YARIŞTI
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Tuning Festivali’nin açılışında start verirken, daha sonra İstanbul’dan özel olarak getirtilen yarış arabasıyla yarıştı. Özel olarak Kastamonu’ya getirtilen yarış arabasının direksiyonuna geçen Başkan Tahsin Babaş, yanına AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’i de alarak yarıştı. Babaş, 600 beygir gücüne sahip özel yapım ’Katil’ ismi verilen yarış otomobiliyle, Cadde Tuning’in sahibi aynı zamanda drag yarışlarının organizatörü Ümit Muhammed Sağdıç ile yarıştı. Başkan Babaş, Sağdıç’ın kullandığı otomobili her iki yarışta da geçmeyi başardı. Özel yapım yarış otomobiliyle hız yapan Başkan Babaş, ayrıca hızdan dolayı otomobilin yan aynasını kırdı. Daha sonra Başkan Babaş’a, diğer yarışlarda AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk eşlik etti.
Kastamonu’da bu yıl beşincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kastamonu Drag Yarışları’na AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkcı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk ile çok sayıda yarışsever ve otomobil tutkunları katıldı. Bazı vatandaşlar da yarış esnasında piknik yapmayı tercih etti. Renkli görüntülere sahne olan yarışlar, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.
Yorum Yazın