TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

KAÜ'nün 2014-2015 Akademik yıl açılışı törenle yapıldı

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, ülkemizin dört bir yanında binlerce insanın katledildiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin herkese yeteceğini kaydetti.
KAÜ'nün 2014-2015 Akademik yıl açılışı törenle yapıldı
KARS / İHA - Kafkas Üniversitesi’nin (KAÜ) 2014-2015 Akademik yılı açılışı dolayısıyla Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğrenciler adına bir öğrenci konuşma yaptı.

KAÜ’nün akademik yılı açılışında konuşan Kafkas Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “Bakın ülkemizin dört bir yanına her yerde kan, her yerde gözyaşı, açlık, sefalet , savaş, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Kırım’da, Doğu Türkistan’da, Bosna’da yüzlerce, binlerce insanın, Müslümanın katledildiğine, vatansız, topraksız, bayraksız kalışına tanıklık ediyoruz. Ve tarihte buna tanıklık ediyor. Allah kimseyi vatansız bırakmasın” dedi.

Geçenlerde Sayın Başbakanımızın bir televizyon programında, o gün itibariyle Suriye’den ülkemize geçen mülteci sayısının 1 milyon 618 bin olduğunu söylediğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Kim evinden, ülkesinden, akrabasından, kendi topraklarından koparılıp başka bir ülke de zor şartlarda yaşamak ister ki, kaldı ki eğer bu ülke, bizim ülkemizse Türkiye Cumhuriyeti gibi tarih boyunca her zaman mazlumun ezilenin yanında olan bir ülke olmasına rağmen kimse başka bir ülke de olamak istemez. İş işten geçmeden ülkemiz üzerinde oynan oyunların farkına vararak, emperyalist güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Huzurumuzu bozdurmayalım. Irak’ta, Suriye’de insanların akılına fitne yerleştirdiler. Nifak soktular. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşman ettiler. İşte durumları ortada. Bizde bu oyunlara sakın gelmeyelim” diye konuştu.

Birilerinin maşası olmayalım diyen Özcan, “Türkiye Cumhuriyeti hepimize yeter. Bu ülke hepimizi doyurur. Allah’a şükürler olsun ki bir günde dört mevsimin birden yaşandığı bir vatanımız var. Yeter ki bir birimizi sevelim, sayalım, birbirimize karşı hoş görülü olalım. Bu topraklarda gözü olanlara karşı daha sıkı kenetlenelim. Daha çok çalışalım. Bölgesinde ve Dünya’da güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olsun ki, Dünya’da diğer mazlum milletlerin eli, ayağı, gözü, kulağı, kimsesizlerin kimsesi olalım” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen kürsüne gelen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman, “İslam’da İnsanın Değeri” konulu ilk ders sunumunu yaptı.

Kafkas Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılının açılışı nedeniyle Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlenen törene; Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Yardımcısı Arda Soner Tatlı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kamu kurum müdürleri , akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
 
Yorum Yazın