TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kayıp kadın dağda tek başına bulundu

Balıkesir'de, köydeki evinden çıkıp geri dönmeyen alzheimer hastası yaşlı kadın, AFAD ekipleri tarafından ormanlık alanda bulundu.
Kayıp kadın dağda tek başına bulundu
BALIKESİR / İHA - Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Çamalanı mevkiinde ikamet eden Kezban Koç (81) isimli alzheimer hastası yaşlı kadın, önceki gün evinden ayrılarak dolaşmaya çıktı. Akşam olduğunda eve dönmeyen 81 yaşındaki kadını merak eden yakınları aramaya çıktı. Bir görgü tanığının ifadesinde en son saat 18.00'de dağlık arazide görüldüğü anlaşılan kadın, ailesi ve köylülerin yardımıyla aranmaya başladı ancak bir sonuç alınamadı.

Ailenin başvurusu üzerine jandarmanın yaptığı incelemelerde, kayıp kadının izine rastlanmadı. Sındırgı Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı olayla ilgili Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yardım istendi. Hemen harekete geçen AFAD tarafından 10 kişilik iki araçlı ekip oluşturulup ilçeye gönderildi. Manisa'nın Soma ilçesine sınır olan Çam Alanı köyünde dün öğle saatlerinden itibaren arama ve kurtarma çalışmalarına başlayan AFAD timleri, Kezban Koç'un ailesinden aldığı bilgileri de değerlendirdi. Kadının köyde yıllar önce çobanlık yapıp yapmadığını, hayvanları nerelerde otlatmaya götürdüğünü soruşturup bir plan hazırladı. Jandarmanın arama köpeğinin de katıldığı çalışmalarda AFAD ekipleri dün saat 18.30 sıralarında arama-tarama çalışması yaptıkları dağlık arazideki ormanlık alanda bulunan bir patika yol üzerinde Kezban Koç ile karşılaştılar. Arama ve kurtarma timleri tarafından köye getirilen Kezban Koç'a olay yerine çağrılan 112 ekipleri müdahale etti, genel sağlık kontrolünden geçirdi. Serum verilen kadın ileri tedavisi için Sındırgı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Balıkesir AFAD timlerinin tecrübeli ekiplerinin Küçük Sarıalan mevki adı verilen bölgede buldukları kadının yakınları ise büyük sevinç yaşadı. Kadının yalnız kalmadığı, 6 çocuğunun olduğu, onlarla birlikte kaldığı, olay günü hava almak için çıktığı evden uzaklaşıp gözden kaybolduğu kaydedildi. Kadının çocukları ve köylüler AFAD timleri ile jandarma ekiplerine teşekkür ettiler.
Yorum Yazın