TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kayseri'de diplomalı kahve üreticisi

Kayseri'de Türk kahvesi üreticisi ve satıcısı İlhan Billur, kaliteli kahve yapmak için çalıştığını belirterek, inşaat mühendisiyim ama hiç bu mesleği yapmadım. Baba, dede geleneği olan Türk kahvesi üreticiliğini sürdürüyorum dedi.
Kayseri'de diplomalı kahve üreticisi
KAYSERİ / İHA - Kazancılar Çarşısı esnaflarından olan Türk kahvesi satıcısı İlhan Billur, “İş yerimizin kuruluş tarihi 1962. Ben 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. 3. nesil olarak devam ediyoruz. Ben aslında İnşaat Mühendisiyim ama bu mesleği yapmadım. Burada hep kaliteli mal çıkarmak için gayret gösterdik. Kayseri'de insanlara güzel hizmet sunduk, güzel davrandık. Bunun sayesinde belli bir yere geldik” diye konuştu.

Kaliteli kahve üretmek için çalıştıklarını söyleyen Billur, “Kahvemizi içen insanlar 'böyle kahve var mıymış' diye hayran oluyorlar. Bu da bizim için bir gurur meselesi oluyor. İnsanlara güzel kahveler satıyoruz. Biz Ramazan ayının başından beri zaten çalışıyoruz. Ayrıca Türklerde kahve ve şeker bir adet, gelenektir. Yani bayramlaşmaya gelen insana bir kahve muhakkak ikram edilir. Onun için bayram ağzında işlerimiz yoğun oluyor. Müşteriler kahve ile ilgili kaliteli gördüğü her mamulü alabilirler. Önemli olan müşterinin kendi teşhisidir. Benim Kayserililere ve Türk halkına şöyle bir tavsiyem olur, bir mamulü alırken ucuz olmasına değil de onun kaliteli olmasına dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın