Sarı lacivertliler, şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'da yoluna devam etmesini sorgularken TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın "Beşiktaş'ın kupayı iade etmesi, UEFA nezdinde iyi niyet göstergesi olarak görüldü. F.Bahçe de aynı şeyi yapsa belki farklı şeyler olabilirdi" sözleri dikkat çekiciydi.
Hürriyet'in haberine göre tüm Türkiye Beşiktaş Kulübü'nün 14 Temmuz'da aldığı kararla Ziraat Türkiye Kupası'nı Futbol Federasyonu'na iade ettiğini biliyor. Bugüne kadar yapılan söylemler bu yöndeydi. Hürriyet sordu;
- Beşiktaş'ın geçen sezon kazandığı kupa nerede?
14 Temmuz'da kararını aldılar
Siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Metin Keçeli, yanıtladı:
- Kupa şu anda kulübümüzde. Koruma altında özel bir odada kilitli. Bu sözler, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benzer. Herkesin iade edildiğini sandığı Ziraat Türkiye Kupası, Beşiktaş Kulübü'nde çıktı.
İşte, Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren olayın iç yüzü...
Futbolda 'Şike Soruşturması' kapsamında, mahkemeye sevk edilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, siyah beyazlı kulübün teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Beşiktaş Futbol Takımı'nın Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş 14 Temmuz tarihinde, savcılığın isteği üzerine tutuklanınca siyah beyazlı yönetim kurulu Yıldırım Demirören başkanlığında toplanarak tarihi bir karar alır. O kararı kulüp başkanı Yıldırım Demirören, şu sözlerle açıklar:
Fenerbahçelileri isyan ettiren kararlar
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a Türkiye Kupası'nı idade etmek istediğimiz söyledik. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bu süreç tammamlanıp arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız.
24 Ağustos Çarşamba akşamı TFF, UEFA'nın direktifleriyle Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermez. Sarı lacivertlilerin yerine Devler Ligi'ne Trabzonspor alınır, soruşturulan kulüplerden Beşiktaş ise yoluna devam edince kıyamet kopar. Bir gün sonra yani 25 Ağustos Perşembe günü, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, Beşiktaş'ın kupayı iade etmesinin UEFA tarafından bir iyi niyet göstergesi olarak algılandığı için siyah beyazlıların UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ettiğini söylemesi tartışmaları bu yöne kaydırır.
F.Bahçeliler'in isyanına neden olan bu olaydan sonra Hürriyet, kupanın nerede olduğunu araştırdı ve Beşiktaş Kulübü'nün en etkili isimlerinden biri olan Metin Keçeli'ye sordu.
Koruma altında, kilitli bir odada tutuyoruz
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, olaya şu sözlerle açıklık getirdi: "Şike soruşturması sonrası başkanımız Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimine giderek Türkiye Kupası'nı sözlü olarak iade ettiğimizi belirtti. Dava sonuçlandığında suçlu bulunmamız halinde kupayı Beşiktaş Kulübü'nden Federasyon binasına götürmek 5 dakikalık bir olay. Eğer suçlu bulunursak iade ederiz. Kupa şu anda kulübümüzde. Koruma altında özel bir odada kilitli."
14 Temmuz PERŞEMBE- Demirören: Aklanınca kupayı geri alırız
BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 14 Temmuz'da yaptıkları yönetim kurulu toplantısından sonra açıkladı: " TFF Başkanı Aydınlar'a Türkiye Kupası'nı idade etmek istediğimiz söyledik. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bu süreç tamamlanıp arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız."
16 Temmuz Cumartesi-Adalı: Sanki biz suçluyuz kupa niye veriliyor?
BEŞİKTAŞ Yönetimi'nin aldığı karara cezaevindeki yönetici Serdal Adalı büyük tepki gösterir. Adalı, 16 Temmuz'da, hapishaneden haber gönderir: "Sanki biz suçluyuz. Niye kupa veriliyor? Asbaşkanlık ve futbol komitesi başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Adaletin gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkacaktır."
25 AĞUSTOS PERŞEMBE-Aydınlar: Kupayı iadesi Beşiktaş'ı kurtardı
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, F.Bahçe'nin tepkilerine yanıt verirken Beşiktaş örneğini gösterdi. Aydınlar, 25 Ağustos'taki açıklamasında, "Beşiktaş'ın kupayı federasyona iade etmesi UEFA nezdinde çok olumlu karşılandı. F.Bahçe de aynı şeyi yapsa belki farklı şeyler olabilirdi. UEFA bu tür şeylere büyük önem veriyor" dedi.

Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.
Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,
Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.
Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,
Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.
Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği
Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurlara yapılacak zam oranı teklifini artırdı

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?