• Yerel

KEDS’li öğrenciler YEDAŞ'a hayran kaldı

Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından kurulan KEDS Akademi’nin ilk mezunları, YEDAŞ’ı ziyaret etti.
KEDS’li öğrenciler YEDAŞ'a hayran kaldı
SAMSUN / İHA - Kosova’da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Limak ve Çalık ortaklığındaki Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) tarafından, Kosova’daki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla kurulan KEDS Akademi’nin ilk mezunları, Samsun’a gelerek Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürlük binasını gezdi, şirketin iş süreçleri hakkında bilgi topladı.

KEDS yöneticilerini ve beraberindeki KEDS Akademi öğrencilerine, YEDAŞ’ın 4 yıl içinde gerçekleştirdiği kurumsal ve operasyonel alanlardaki yatırımlarını anlatan ve aynı zamanda Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) İcra Kurulu Başkanı olan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da elektrik dağıtımı sektöründe lider bir şirket olduklarını belirterek, “KEDS için önceliğimiz, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektrik enerjisi hizmeti sunmak. YEDAŞ, Kosova’ya rol model olacak” dedi.

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde 1,8 milyon müşterisine gelişen teknolojiyi sistemine entegre ederek, Avrupa standartlarında hizmet vermeyi amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), dört yılda gerçekleştirdiği şebeke envanter çalışmaları ve teknolojik yatırımları içeren sunumları, Kosova Elektrik Dağıtımı Şirketi yöneticileri ve KEDS Akademi öğrencileri ile paylaşılarak, YEDAŞ’ın dört yıllık yol haritası anlatıldı.

"YEDAŞ, KOSOVA’YA MODEL OLACAK"
KEDS İcra Kurulu Başkanı ve YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, elektrik dağıtımı hizmeti sektöründe edinmiş oldukları bilgi ve birikimi, Kosova’da da gerçekleştireceklerini belirterek, “Hizmet kalitesi ve uygulamaları ile her alanda farkındalık oluşturarak, elektrik dağıtımı sektörüne öncülük eden YEDAŞ, Kosova’ya ‘model’ olacak. Gerek şebeke altyapısında gerekse de teknolojik yatırımlarında kazandığı tecrübelerini paylaşacağız. 2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın 10 şirketi arasında olmayı vizyon edinmiş YEDAŞ, dört yaşında ancak gerçekleştirdiği yatırımlarla elektrik dağıtımı sektörünün parlayan şirketi olmuştur. YEDAŞ’ın bilgi ve birikimi, ülkemizde ve Avrupa’daki diğer elektrik dağıtımı şirketleriyle paylaşması, daha yolun başındayken ‘Mükemmellik’ çatısı altında koyduğumuz ‘lider’ ve ‘rol model’ şirket olmak hedefleri, şirketimizin yakaladığı başarının göstergesidir” diye konuştu.

KEDS’Lİ ÖĞRENCİLER NOT ALDI
Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Priştina Üniversitesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen KEDS Akademi’nin öğrencileri ise, YEDAŞ’ın tüm iş süreçleri hakkında bilgi toplayıp, not aldı. YEDAŞ’ın kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımı üzerine gerçekleştirdiği yatırımlara hayran kalan KEDS yöneticiler de, YEDAŞ’ın kısa zamanda kazandığı deneyim ve başarılarını mükemmel olarak lanse ederek, “YEDAŞ’ın bu noktada bilgi ve birikimleri oldukça bizim için önemli. YEDAŞ, nitelikli, kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için gerekli tüm uygulamalara sahip bir şirket. YEDAŞ’ın yol haritasını Kosova’da uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştular.
Yorum Yazın