TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Kılıçdaroğlu, dini ve ruhani liderlerle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen dini ve ruhani liderler daha sonra açıklama yaptı. Metropolit Yusuf Çetin, Meclis’te temsil edilme gibi bir talebiniz oldu mu? diye soran gazetecilere, Onu temenni ediyoruz yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu, dini ve ruhani liderlerle bir araya geldi
İSTANBUL / İHA - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Aram Ateşyan, İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva ve Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ile bir araya geldi. Sait Halim Paşa Yalısı’nda yapılan toplantıda dini ve ruhani liderler, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, “Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine dini liderler olarak yemeğe katıldık. Bizim cemaatlerin herhangi bir sorunu olup olmadığı soruldu. Herhangi bir spesifik bir sorunumuz yoktur” dedi.

Metropolit Yusuf Çetin ise 2 Ocak’ta Başbakan Davutoğlu’yla da bir görüşme yaptıklarını hatırlatarak, “Bu ülkede bir aileyiz. Dillerimiz, mezheplerimiz, soylarımız değişik olabilir ama hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, asli unsurlarıyız. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Yalnız bizim değil, bu ülkede yaşayan birçok insanın az çok sorunları olabilir. İktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte hareket ederek sorunlarımızı yakında halledeceğimize inanıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, kalkınması için, Ortadoğu ve dünya barışı için dua ediyoruz ve hep birlikte bu konuda çaba harcamamız gerekiyor. Bir Türkiye’miz var. Hepimizin Türkiye’nin değerini bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda, yaşadıkları sorunları dile getirdiklerini anlatan Çetin, “Sorunlarımızı dinlediler. Her toplumun kendine göre sorunları var. Bizim anaokulu açtık 86 yıl sonra. Kilise olayı var. Yeşilköy’e de yeni kilise yapmak istiyoruz. Tabi ki oradaki belediye başkanı da bize yardımcı oluyor. İster iktidar olsun, ister muhalefet ellerinden geleni yardımı sağlıyorlar” diye konuştu.
Çetin, bir basın mensubunun, “Genel seçimler yaklaşıyor. Meclis’te temsil edilme gibi bir talebiniz oldu mu?” sorusu üzerine de, “Temennimiz olması. Çünkü hepimiz bir aileyiz, aynı geminin içindeyiz. Vergimizi veriyoruz, askerliğimizi yapıyoruz. Onu temenni ediyoruz” yanıtını verdi.

“BİZE HİÇBİR PARTİNİN ELEMANLARI OLARAK BAKMAYIN”
Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ise “Biz ruhani liderler olarak her zaman, her yerde herkesle vatanımızın, milletimizin, Cumhuriyetimizin selameti için dua eden, uğraşan insanlarız. Sakın ve sakın bize hiçbir partinin elemanları olarak bakmayın. Biz tüm partilerin adamlarıyız, memleketimizi seven, Cumhuriyetin selameti için uğraşan partiniz biz. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Yalnız Türkiye değil, bütün dünya, özellikle etrafımızda yaşanan olaylar. Atlantik’in azgın dalgalarıyla çarpışmakta olan bir vapurdayız. Bu vapur batarsa hepimiz batarız ama batmayacağız çünkü el birliğiyle yoldayız” dedi.

Basın mensuplarının, “TBMM’de temsil edilme gibi bir talebiniz oldu mu?” sorusuna da karşılık veren Sağ, “Bu saygıdeğer genel başkanların takdirine bağlıdır. Eğer böyle bir şey olursa, bize böyle bir talepte bulunulursa o zaman oturur konuşuruz. Biz din adamları olarak kesinlikle politikanın dışındayız. Biz Allah’ın yolunda çalışan insanlarız. Sezar’larımız o zaman oturup düşünürler, kararlarını verirler ama ben aday değilim” diye konuştu.

Sağ, toplantıda ne tür sorunları dile getirdiklerinin sorulması üzerine de, “Bizim özel bir sorunumuz diye bir şey yok. Geçenlerde yine Başbakanımızın sofrasındaydık. Yine aynı arzularımızı dile getirdik” yanıtını verdi.
Yorum Yazın