TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kırkpınar'da bir ilk

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bir ilk yaşandı. Görme engelli eski milli judocu Gökmen Aydın, kıspetini giyerek Sarayiçi Er Meydanı’nda güreş yaptı.
Kırkpınar'da bir ilk
EDİRNE / İHA - 44 yaşında olan görme engelli Gökmen Aydın, Kırkpınar tarihinde bir ilke imza atarak görme engelliler adına farkındalık oluşturmak için, dualı çayır Sarayiçi Er Meydanı’nda sahaya çıktı.

Rakibi Dündar Özalp ile er meydanında kıran kıran güreşen görme engelli pehlivan Gökmen Aydın, mücadeleyi kazanan taraf oldu. Aynı zaman milli judocu da olan görme engelli pehlivan Aydın, sporda engellilerin birkaç branşa bağlı kalmaması gerektiğini belirtti.

"ENGELLİLER BİRKAÇ BRANŞA BAĞLI KALAMAZ"
44 yaşındaki görme engelli pehlivan Gökmen Aydın, "1 yıldır bugün için çok çalışıyordum. Aynı zamanda milli judocuydum. Uluslararası organizasyonlarda derecelerim var. Beni hafife almayın. Ben buraya güreşmeye geldim. Rakibim çok iyiydi biraz zorlandım ama benim özel tekniklerim var. Diğer arkadaşımı tebrik ediyorum. Çok güzel güreşti. Ben çok duygulandım. Burada bütün Türkiye gördü ki engelliler birkaç branşa bağlı kalamaz. Tüm görme engellileri temsilen buraya çıktım. Bundan sonrada bu güreşlere katılacağım. Devletten istediğim engellilerin sporuna yatırım yapılsın, bizler daha da faydalı şeyler yaparız" dedi.
Yorum Yazın