TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kızılay'dan Muharrem ayı iftarı

Kızılay ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Muharrem ayı İslam tarihinde acıların yaşandığı bir ay.
ANKARA / İHA - Hacı Bayram Camii’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde Kızılay aşçıları tarafından hazırlanan yemekler, iftara katılan vatandaşlara servis edildi.

Vatandaşlar, ezan okunduktan sonra yapılan dua ile Muharrem ayının ilk iftarını yapmış oldular. İftara Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir de katıldı. İftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, “Ehl-i Beyt sevgisinin depreştiği bugünlerde tüm Ehl-i Beyt’e de tüm salavat ve selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

İşler konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu coğrafyada insanlarımız birlik, beraberlik için yüzyıllar boyunca yaşadı. Bu coğrafya mezhep ve etnik ayrım gözetmeksizin, barış içerisinde, huzur içerisinde, hatta din ayrımı gözetmeksizin bu coğrafyada yaşadık. Daha zengin, daha müreffeh, kardeşliğin güçlü olduğu, birlik ve beraberliğin güçlü olduğu Türkiye’yi inşallah birlikte inşa edeceğiz.”
Yorum Yazın