TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Kıbrıs

KKTC'de e-Kimlik dönemi başladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) adına Türksat A.Ş. tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) e-Devlet Programı kapsamında tamamlanan e-Kimlik sistemi devreye alınarak e-kimlik kartlarının dağıtımına başlandı.
KKTC'de e-Kimlik dönemi başladı
İHA / - KKTC İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen e-Kimlik Kartı Dağıtım Töreni’ne KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, , KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Mehmet Ali Talat, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, e-Devlet Daire Başkanı Ensar Kılıç, katıldı.

Törende ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı başta olmak üzere devlet protokolünün e-kimlik başvuruları alındı. Ardından KKTC İçişleri Bakanı Uluçay e-Kimlik Sistemi hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunarak projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, elektronik kimlik kartının tüm KKTC halkına hayırlı olmasını dileyerek, “İkinci faza da en kısa sürede başlayacağız. Amacımız adada bütün işlemlerin elektronik sistem üzerinden yapılmasıdır” diye konuştu.

Törende konuşan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, Türksat’ın elinde bulunan bilgi birikimini KKTC’de kullanmak istediklerini dile getirerek, Anavatan Türkiye’nin sağladığı imkanlarla KKTC’de esas tabanı oluşturacak olan e-Kimlik’in kullanımı için ilk fazı tamamladık, bundan sonrası için diğer fazlara başlayacağız” dedi.

Türksat’ın sistem entegratörlüğünde altyükleniciliğini Tübitak ve Netaş’ın üstlendiği e-Kimlik Sistemi, uluslararası standartlara uygun, çağdaş ve kaliteli bir hizmet ile e-Devlet’in çekirdeğini oluşturuyor.
e-Kimlik Kartı Dağıtım Töreni hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Yorum Yazın