TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

KKTC'den Somaya 903 bin TL'lik yardım

KKTC Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım için kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarından yapılan yüzde 1 kesinti ile 717 bin 727. 41 TL toplandığını söyledi. Köseoğlu, Başbakanlığın, parayı her ailenin payına 3 bin TL düşebilmesi için 903 bin TL’ye tamamlayarak AFAD’a aktarıldığını kaydetti.
KKTC'den Somaya 903 bin TL'lik yardım
İHA - Başbakanlık müsteşarı Ömer Köseoğlu konuyla ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi. Başbakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında, kampanyaya destek veren 10 sendika ile Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi yetkilileri hazır bulundu. Ömer Köseoğlu, Bakanlar Kurulu’nun, 18 Haziran’da Kamu Çalışanları ve Emeklilerin Brüt maaşlarından yüzde 1 kesinti yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Manisa ili Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ailesine yardım yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

Köseoğlu, kampanyaya Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası, Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen), Kıbrıs Türk Dayanışma Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (Vergi-Sen), Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Meclis Çalışanları Sendikası (Mec-Sen) destek verdiğini kaydetti.

Köseoğlu, toplanan paranın, Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın Türkiye Halk Bankası Ankara Bakanlıklar Şubesi hesabına aktarıldığını belirterek, paranın maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin yasal mirasçılarına verileceğini söyledi. AFAD tarafından yasal mirasçıların tespit edildiğini bunların toplamının ise bin 157 kişi olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, yasal mirasçıların AFAD’ın web sayfasından duyurulduğunu belirtti. Köseoğlu, birinci dereceden mirasçıların bayramdan önce paylarına düşen miktarı ilgili banka şubelerinden alabileceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın