TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kocasından hatıra kalan altınları dolandırıcıya kaptırdı

Adana'da 45 yıl önce, düğününde kocasından hatıra kalan 18 bin lira değerindeki altınlar ile 10 bin 250 lira değerindeki doları kendi eliyle sahte polise veren yaşlı kadın, dolandırıldı.
Kocasından hatıra kalan altınları dolandırıcıya kaptırdı
Aleyna Özsoy - ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kocası hayatını kaybeden, okuma-yazma bilmeyen 63 yaşındaki Melahat Ekmekçi'nin dün saat 09.00 sıralarında önce ev telefonu çaldı.

Telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisini başkomiser olarak tanıtarak önce sakin olması gerektiğini, internet üzerinden hırsızların bankadaki paralarını çalmaya çalıştığını söyledi.

Ancak bunun üzerine Ekmekçi başkomisere inanmayarak, "Öyle bir şey olmaz ben sana inanmıyorum" dedi. Ekmekçi'nin bu kez de cep telefonu çaldı. Ekmekçi telefonu açtığında arayan kişi kendisinin başsavcı olduğunu, başkomiserin doğru söylediğini kendisini hırsızların elinden kurtarmak için gizli operasyon yaptıklarını, bankadaki paralarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşlı kadın savcıya da inanmayarak bağırınca sahte savcı "Ben devletin savcısıyım bana bağıramazsın gelir seni cezaevine attırırım. Biz seni hırsızların elinden kurtaracağız, paranı koruma altına alacağız, sonra sana geri vereceğiz, şimdi bu hırsızlar senin evine gelecek evdeki altın ve paralarını da alacak hemen evdeki altınları ve paraları vereceğimiz adrese getir yoksa bütün para ve altıların gidecek" diye bağırdı.

Yaşlı kadın savcının bağırmasıyla korkarak, evdeki 10 bin 250 lira değerindeki dolar ve 45 yıl önce düğünde takılan ve bu zamana kadar satmadığı 18 bin lira değerindeki altınları yanına alarak verilen adrese gitti. Elinde telsiz olan ve yanına yaklaşan kişiye Ekmekçi, altın ve paraları verdi.

Şahıs bunları alıp yaşlı kadına "Bankaya gidip oradaki dolarları çekip onları da bize ver çabuk" diye bağırdı. Bu sırada Ekmekçi parayı alan şahsın dolandırıcı olacağını düşünerek çağlık atıp bağırmaya başladı. Şahıs hemen olay yerinden uzaklaştı.

Yaşlı kadın bağırarak apartmana geldi. Yardım istediği komşuları hemen polise haber verdi. Polis olay yerine geldi ancak şahıs çoktan kaçmıştı. Kalp hastası olan yaşlı kadın dolandırıldığını öğrenince fenalık geçirdi. Hemen kadın için ambulans çağrıldı.

Kadına ambulansta ilk müdahale yapılıp ilaç verildi. Kadın daha sonra ambulanstan inip yakınlarını aradı. Bu arada yaşlı kadının korkudan titrediği görüldü.

Telefonda kandırıldığını söyleyen Ekmekçi, "Hem ev hem cep telefonundan aradılar biri savcıyım biri başkomiserim dedi. Bizden sana zarar gelmez paranı alıp bankaya yatıracağız dediler. Ne bileyim ben böyle yapacağını. Telefonda 'internetten paranı çekecekler biz komiseriz sana yardım edeceğiz' dediler."

"Ben de dedim ki komiser değilsiniz dedim bağırdım, ne bağırıyorsunuz ben savcıyım dedi. Sabah 09.00'dan bu saate kadar hem cep hem ev telefonunu meşgul ettiler. İki yerden aradılar. Durağa geldi sonra oradan parayı aldı. Dolar ve altınlarımı aldı. Çok altın vardı. Soyguncular 'paranızı alacak biz alıp sana yatırım yaparız, ben başsavcıyım' dedi."

"Ben adamı görünce inanmadım bağırdım ama bana kızdı parayı aldı 'hadi evine git bankadaki parayı da çek getir' dedi. Ben parayı verdikten sonra onun dolandırıcı olduğunu anladım. Doları verirken içime geldi dilenci gibi esmer kara kuru bir şey kılıksızdı. Elinde telsiz vardı yüzüme bakmadı hiç parayı alıp 'aldım' diyerek uzaklaştı. Ben sonra fark edip polise başvurdum" dedi.

Ekmekçi, emniyetten telefona uyarı SMS'i geldiğini ancak okuma-yazma bilmediğini belirterek, "Ben herkesi uyarıyorum ama başıma geldi. Oldu bir kere. Kocamın hatırası düğünden kaldı satmadım kasamda duruyordu altınlar. Yandı Melahat ablan."

"Televizyonda dolandırıcı haberleri izliyorum. Ama internetten hemen paranı alacaklar deyince inandım. Senin yanına geleceğiz, hırsızları yanına getireceğiz senin de çayını içeceğiz dediler" diye konuştu.

Ekmekçi, gördüğü komşusuna 'Gel gel soyuldum' diye bağırıp gözyaşlarına boğuldu. Polis şimdi her yerde dolandırıcıları arıyor.
Yorum Yazın