TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Konya'da MHP'ye, AK Parti'den sürpriz katılım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları düzenlenen törenle tanıtıldı. Törende AK Parti Kadın İl Kolları Başkanlığından istifa ederek MHP’ye katılan Özgür Ergun’a parti rozeti takıldı.
Konya'da MHP'ye, AK Parti'den sürpriz katılım
Sultan Gedik - KONYA / İHA - 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi MHP’nin Konya Milletvekili Adayları törenle tanıtıldı. Bir otelin salonunda gerçekleşen törende konuşan MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, partilerinin iktidara gelerek Türk milletini ayağa kaldıracağını söyledi.

Çiçek, “Genel başkanımızın da dediği gibi, hedefimiz tek başına iktidar ama bu olmazsa terör örgütünün siyasi uzantısı hariç diğer partilerle koalisyona hazırız. Sayın Başbakan bu açıklamanın ardından MHP hatadan döndü demiştir. Bunlar ahlakı tamamen terk etmişler. Milletin yüzüne bakarak yalan söylüyorlar. MHP dün ne dediyse bugün aynısını söylüyor. MHP eğri büğrü bükülmez. Dost doğru konuşur ve bir devlet adamı gibi hareket eder. 1 Kasım’da MHP iktidara gelecek, Türkiye ve Türklük alemi ayağa kalkacak ve Türk milleti yine özlenildiği, istenildiği gibi İslamın sancaklığını yapacaktır. Sen gözünü açarsan, taassuptan ve kötü propagandanın tesirinden kendini kurtarabilirsen, aklıselim düşünülebilirsen bil ki, az önce ifade ettiğim günler daha yakın gelecektir” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE PKK MUHATAP ALINDI"
MHP Konya Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Sait Gönen ise konuşmasında, Çözüm süreci ile PKK’nın muhatap alınarak bölgenin örgüte terk edildiğini kaydetti. Gönen, “Çözüm Süreci dedikleri, ihanet süreci başlayınca buna karşı çıktık. Bütün medya MHP anaların ağlamasını istiyor gibi bir algı oluşturarak acımasızca bizi eleştirdi. Bölge tamamen PKK’nın kontrolüne bırakıldı. Kendi mahkemelerini kurdu, vergilendirme yaptı. Durum böyle olunca, Doğu’daki vatandaşlarımızda PKK’nın kucağına itildi. Korucu kardeşlerimiz infaz edildi. Süreç zarar görmesin diye birçok olay basına ve medyaya servis edilmedi” diye konuştu.

Gönen, Konyalı Başbakan’a sahip çıkalım çağrılara karşılık şöyle konuştu; “Sayın Cumhurbaşkanı, Konyalı hemşehrimiz milletvekiline genel başkanlığı emaneten verdi. Konyalı hemşehrilerimiz dedi ki, Konya bir başbakan çıkardı, Başbakanımıza sahip çıkalım. Tamam çıkalım da sayın başbakan kendi koltuğuna sahip çıkmasını beceremiyor biz nasıl sahip çıkacağız Başbakana.”

"MHP'YE ERKEN SEÇİM KARARI İLE GELDİLER"
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Konya Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, seçimlerin yenilenmesinin tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu kaydetti. Hükümet kurma çalışmalarında partisi adına görev aldığını hatırlatan Kalaycı, AK Parti heyetinin MHP’ye gelirken erken seçim kararı ile geldiğini vurguladı. Kalaycı, “Sayın Davutoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu bir yerden emir almışcasına MHP’yi suçlamaya devam ediyor. Öncelikle hemşehrimize diyeceğim ki, sen nasıl Konyalısın, nasıl Torosların evladısın. Recep Tayyip Erdoğan’a teslim olmuşsun, o ne emir veriyorsa onu yapıyorsun.Sayın Başbakan görüşmeye geldiğinde zaten seçim kararı alınmıştı. Hatta milletvekillerine imzalattıklar belge elimizde. Meclisi erken seçim için toplantıya çağırma davetini dahi hazırlamıştı MHP’ye gelirken” dedi.

Mustafa Kalaycı, “MHP vatan ve millet sevdalısı bir partidir. Ne söylediyse ülkesi için, doğruları için söylemiştir. Türkiye ve Türk Milletinin yararına olduğu için savunmuştur. MHP ucuz hesaplar peşinde koşmaz, dürüstçe siyaset yapar. Çözüm Süreci diye terör örgütünün her dediğini kabul edenler MHP’nin 4 ilkesini kabul edememiştir ve o nedenle hükümet kurulamamıştır” şeklinde konuştu.

MHP ROZETİ TAKILDI
Konuşmaların ardından MHP Konya İl Başkanlığı’nın daveti üzerine, yaklaşık 10 ay önce AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden Özgür Ergun’a, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı tarafından parti rozeti takıldı. Siyasi yaşamına artık MHP’de devam edeceğini söyleyen Özgür Ergun, “7 Haziran siyasi tarihimizde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz AKP’ye tek başına iktidar yetkisi vermemiştir. Koalisyon görüşmelerinde hükümet kurmamak için MHP’nin 4 şartı öne sürülmüştür. Mesele MHP’nin koalisyon için 4 koşul öne sürmesi değil, mesele AKP’nin 4 milli ve manevi koşula hayır demesidir. Kaldı ki, Anayasanın ilk 4 maddesine yapılan saldırılara karşı MHP gerçek anlamda bir milli mücadele örneği vermektedir. Bu sebeple siyasi yaşamıma dik duruşun ve milli duyguların yegane adresi MHP’de devam etmeye karar verdim” dedi.

KONYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TANITILDI
Törenin son bölümünde MHP Konya Milletvekili Adayları tanıtıldı. 1. sıra adayı Mustafa Kalaycı, 2. sıra adayı Sait Gönen, 3. sıra adayı Hüseyin Oprukçu, 4. sıra adayı Sevil Sargın, 5. sıra adayı Bulduk Özdemir, 6. sıra adayı Faruk Sonkaya, 7. sıra adayı Halil Ayhan, 8. sıra adayı Pınar Günseven Gülsoy, 9. sıra adayı Osman Nuri Atçeken, 10. sıra adayı Temmuz Şemin, 11. sıra adayı Şükrü Portakal, 12. sıra adayı Ahmet Yücel, 13. sıra adayı Altan Altıok, 14. sıra adayı Abdullah Yıldırım özgeçmişlerinin okunmasının ardından sahneye çıkarak parti yöneticileriyle birlikte fotoğraf çektirdi.
Yorum Yazın