Hoşgeldiniz; Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
21 °C
15 °C
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Köylüler Yollarda Mahsur Kaldı

03 Şubat 2012 - 07:36
Aydın'da 12 yıl aradan sonra etkili olarak gerçekleşen kar yağışına hazırlıksız yakalanan köylüler yollarda mahsur kaldı.

Aydın'da 12 yıl aradan sonra etkili olarak gerçekleşen kar yağışına hazırlıksız yakalanan köylüler yollarda mahsur kaldı. Özellikle dağ köylerinde birçok araç yollarda kalırken, İl Özel İdaresi ve çeşitli resmi kurumlara ait iş makineleri kapanan yolları açmak ve yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.

Aydın'ın yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu gibi rakımları yüksek olan ilçelerde kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının en yoğun yaşandığı yerlerden Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Tekeler Köyü'nün yolu kapandı. Köyden ilçeye ilçeden de köye gitmek isteyen birçok kişi araçları ile birlikte yollarda mahsur kalınca Aydın İl Özel İdaresi ve belediyelerden yardım istendi. Aşırı soğuk ve zaman zaman tipiye dönüşen yağışlar nedeniyle yollarda kalan vatandaşlar donma tehlikesi yaşarken, ekiplerin uzun çalışmaları sonucu yollarda mahsur kalanlar kurtarıldı.

Yaklaşık 12 yıl aradan sonra ilk defa bu şekilde etkili bir kar yağışı gerçekleştiğini belirten Tekeler Köyü sakinleri iş makinelerin yolları açmasının ardından evlerine ulaşabildiler. Saatlerdir yollarda mahsur kaldıklarını belirten bazı vatandaşlar ise iş makinelerinin geciktiğini iddia ederek duruma tepki gösterdiler.
 

 

 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Bakanlıktan çiftçiye büyük destek

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında yağlı tohumlu bitki üreten 121 bin çiftçiye toplam 735 milyon lira ödeme yapacak.

  • Yeni Ticaret Kanunu uygulama zamanları

    Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.

  • Toplu sözleşmeden uzlaşma çıkmadı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.

  • Sabancı altın yaka ödülleri verildi

    Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »