TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Kreditörlerin teklifini kabul edecek

Financial Times, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın kreditörlerin sunduğu ve küçük değişiklikler yapılan kurtarma koşullarını kabul etmeye hazırlandığını bildirdi.
Kreditörlerin teklifini kabul edecek
İHA - Financial Times gazetesi, Yunan Başbakanı Alexis Çipras tarafından yazılan ancak sızdırılan mektupları yayınladı .

Gazetede yer alan haberde Çipras’ın, kreditörler tarafından sunulan ve küçük değişiklikler yapılan son önerilerini kabul etmeye hazırlandığı kaydedildi. Haberde, mektupların Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası başkanlarına yazıldığı belirtildi. Yunanistan’ın yeni kurtarma vadesi karşılığında 29.1 milyar Euro mali yardım teslim alacağı ifade edildi. Yunan hükümetinin, Yunan adalarındaki yüzde 30 düzeyindeki indirim hariç ülkenin katma değer vergisi sitemindeki tüm reformları kabul edeceği belirtildi. Öte yandan, önerilerde aralarında adalar için vergi kaçırma, emeklilik ücretlerinin birkaç ay ertelenmesi ve askeri harcamaların kesilmesi konularının da yer aldığı çeşitli değişiklikler yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan Çipras’ın, emeklilik yaşını 67’ye yükseltilmesinin de 2022 yılına kadar kademeli olarak gerçekleştirilmesini talep ettiği ifade edildi. Haberde, Çipras’ın önerilerinin Yunan liderler ile Euro Bölgesi bakanları arasında bugün gerçekleştirilmesi planlanan konferans görüşmesinde ele alınacağı belirtildi.
Yorum Yazın