TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Küfür cinayetine 25 yıl hapis cezası

Adana’da alacağı olduğu için küfreden şahsı, bıçakla öldürdüğü ileri süren sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.
ADANA / İHA - Seyhan ilçesi, Yenibey Mahallesi’nde 11 Nisan 2013’te meydana gelen olayda, Mısır Çarşısı’nda esnaf olan Ali Adalıtaş, sabah işine giderken yolda karşılaştığı Yunus Emre G. tarafından ayak ve karın bölgesinden bıçakla yaralandı. Yaralı kaldırıldığı hastanede ölürken, Yunus Emre G. tutuklandı.

Yunus Emre G. ile cinayeti azmettirdiği ileri sürülen dayısı mobilya ustası Reşit K. hakkında, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karar duruşmasına çıkan Yunus Emre G., "Küfredince kendimi kaybettim. Olay bir anda gelişti. Alacağım nedeniyle çıkan tartışmada Ali Adalıtaş’ı öldürmüş oldum. Reşit K.’nin olayla kesinlikle bir ilgisi yoktur" dedi.Reşit K. de suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Yunus Emre G.’yi önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezada indirim uygulayan mahkeme heyeti, şahsı 25 yıl hapse mahkum etti. Reşit K. ise ’cinayeti azmettirme’ suçlamasından delil yetersizliğinden beraat etti.
Yorum Yazın