TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kürkçü, 'Kışanak ve Amed halkının yanındayız'

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın petrolden pay talep eden açıklamasına destek vererek, aynı talebin diğer iller için de geçerli olduğunu söyledi.
Kürkçü, 'Kışanak ve Amed halkının yanındayız'
ANKARA / İHA - TBMM’de grubu bulunmadığı için BDP grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, konuşmasının başında partilileri Kürtçe selamladı.

Anayasa Mahkemesi’nin HSYK’nın yapısını değiştiren kanunun iptaline yönelik verdiği karar ile ilgili hükümetin tutumunu eleştiren Kürkçü, bozma kararını onayladıklarını ve destek verdiklerini söyleyerek, “Eninde sonunda hükümete sınırlarını hatırlatacak bir güce ihtiyaç var" dedi.

Cumhurbaşkanlığı’na kimin oturacağı veya paralel devlet gibi suni gündemlerin ülkenin sorunu olmadığını belirten Kürkçü, karakol inşaatlarının, sınırdaki asker sayısının artırılmasının gerginliği artırdığını, bu davranışların çözüm isteyen bir hükümetin davranışları olamayacağını belirtti.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar sebebiyle havaya uçurulmaya çalışıldığını kaydeden Kürkçü, mahkeme kararlarına ‘gayri milli’ demenin Ergenekon ağzıyla konuşmak olduğunu ifade ederek, “Ergenekon ile kucak kucağıdırlar. Kutlarım ama buradan barış doğmaz" diye konuştu.

MİT, HSYK ve sosyal medya kanunlarına karşı olduklarının açıklayan Kürkçü, “Helal olsun, bu bozma kararlarını onaylıyoruz, destek veriyoruz. Eninde sonunda hükümete sınırlarını hatırlatacak bir güce ihtiyaç var. Daha çok demokrasiyi güvence altına almak için sadece Anayasa Mahkemesi değil, diğer yargıçlar ile bütün güç ve unsurların aynı şekilde seslerini çıkarmalarını isteriz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın petrol talebiyle ilgili açıklamalarını değerlendiren Kürkçü, “Kışanak ve Amed halkının yanındayız. Onların talepleri bizim taleplerimizdir" diyerek, petrol payının zaten “Amed”e ait olduğunu ve bu taleplerin diğer iller için de geçerli olduğunu belirtti. Kürkçü, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nın gösterilere kapatılmasıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin gerilmesini istemiyorsanız bu kararı gözden geçirin” dedi.
Yorum Yazın