TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kurtulmuş, 'İslamofobi Müslüman kitleleri tehdit ediyor'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Müslüman ülkelerin kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda İslamofobi’nin Müslüman kitlelerini tehdit ettiğini söyledi.
ANKARA / İHA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Beylikdüzü’nde bulunan Kaya Ramada Plaza’da düzenlenen ‘6’ncı İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu’na katıldı.

Irak, Filistin ve Suriye’de yaşanan iç karışıklıkları ve mezhepsel çatışmaların masaya yatırıldığı toplantıya Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Müslüman ülkelerden çok sayıda kanaat önderi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Osmanlı barışının uzun yıllar dünyaya egemen olduğunu belirterek, “Batılıların tabiriyle Pax Ottomana (Osmanlı Barışı) dedikleri bir pax. Yani bir Osmanlı döneminde barış uzun yıllar bütün dünyaya egemen oldu. Pax Ottomana sırasında Balkanlar’da 4-5 asır boyunca aynı şekilde Ortadoğu’da yaklaşık 4 asır boyunca farklı dinden, farklı kültürden insanlar birlikte yaşadı. 1.Dünya Savaşı imparatorlukların sona ermesiyle birlikte Pax Ottomana dediğimiz o Osmanlı barışı gümbür gümbür yıkıldı” dedi.

“İSLAMOFOBİ MÜSLÜMAN KİTLELERİ TEHDİT EDİYOR”
İslamofobi’nin Müslüman kitleleri tehdit ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Ne yazık ki günümüze geldiğimiz bu süreçte bir taraftan karanlık odakların ortaya koyduğu İslamofobi ve bu dünyanın dört bir tarafındaki lobileri, diğer tarafta da maalesef İslam’ın kötü imajlarını adam öldürmeyle, cinayetle eşdeğer hale getirilmeye çalışılan İslam anlayışı. Bugün İslam coğrafyasında ikisi birlikte Müslüman kitleleri tehdit eden önemli bir unsur haline geldi” diye konuştu.

Türk-Arap İlişkileri Merkezi’nin (TAİM) üzerinde durması gereken en önemli işlerden birinin İslamofobi olduğunu belirten Kurtulmuş, “İslam’ın aydınlık yüzünü, İslam medeniyetinin yeni yüzünü ortaya koymak ve bunu bütün insanlıkla birlikte paylaşmak durumundayız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın