TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kutlu doğum haftası Eşref Ziya Terzi konseri ile kutlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Diller Hz. Muhammed’i Söylüyor adlı konserde ünlü sanatçı Eşref Ziya Terzi sahne aldı.
Kutlu doğum haftası Eşref Ziya Terzi konseri ile kutlandı
İHA - Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Peygamber Efendimizin Doğumunun 1444’üncü yılını kutlamak için Gaziosmanpaşa Meydanında “Diller Hz. Muhammed’i Söylüyor’ isimli program düzenledi.

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez sunuculuğunu yaptığı programda ünlü sanatçı Eşref Ziya Terzi peygamber efendimizi anlatan şarkılarını seslendirdi. Etkinlikte sahne alan Televizyonda program yapımcısı Serdar Tuncer okuduğu şiirler ve kum sanatçısı Veysel Çelikdemir’in kumdan yaptığı şekiller vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

“SÖZDE SOYKIRIMI ORTAYA ATARAK VATANDAŞLARIN KAFASINI KARIŞTIRAN BATI İNSANLARINI VE YAHUDİ LOBİLERİNİ KINIYORUZ”
Ermeni soykırımının batı ülkeler tarafından kabul edilmesini tepki gösteren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Buradan diyorum ki batı mensubu insanlarımıza böyle bir topluluk ve içerisinde sevgi ve millet aşkıyla yetişen bir topluluk nasıl kötülük yapabilir. Geçmişten bu güne geldiği gibi tüm yaptığı iyiliklerle ve sadece insanlık anlayışını aşılayan, toplumunu geliştiren, çocuklarını geliştiren ülkenin insanları olarak bu gün sözde Ermeni Soykırımı diye insanları kafasını karıştıran ve bunu ortaya atan o Yahudi lobilerine sesleniyorum. Tıpkı bundan yüz yıl önce Çanakkale’de bizlere bu güzel cennet vatanı emanet eden miras bırakan şehitlerimizi andığımız ve hassasiyetle bizlerde millet olarak bu soykırımını lanetliyor ve kınıyor” dedi.

Bu gün halkımızla birlikte Peygamber Efendimizin 1444 yıl önce insanlığı göndermiş olduğu o yüce mesajı bende varım diyerek onu sevenler ve ona gönül veren insanlarla birlikte kutlamak istedik. Özellikle çocuklarımız, öğrencilerimiz bu duyguları bizimle paylaşma heyecanı gösterdiği için onları kutluyorum. Bütün halkımızla birlikte 1444 yıl aradan geçmiş olmasına rağmen daha büyük bir aşkla daha büyük bir heyecanla peygamberimizi burada anmak, onun yol arkadaşlarına buradan selamlarımızı göndermek, Uhud da, Mekke de ve Medine’de verdiğimiz şehitlerimizi burada yad etmek ve Fatiha okumak istedik. Tabi ki insanlara çok şey öğreten yüce peygamberimizin yıllar geçmiş olmasına rağmen onun heyecanını daha güçlü bir şekilde yaşamak bizleri gururlandırıyor. Böyle bir coşkuyu çocuklarla ve halkımızla yaşamak ayrı bir duygu ben onları kutluyorum. Onlara da bu güzel anı hediye ettiğimiz içinde gururluyuz” diye konuştu.

“BİZLER ŞAHİDİZ HALA BU MİLLET İLK GÜNKÜ COŞKUYLA PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANIYOR”
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri kapsamında sahne alan Eşref Ziya Terzi, “1444’ üncü yılında hala bu coşkuyla Türk milleti efendisini anmakta ve hala onun sevgisini tap taze gönüllerinde taşıyorlar. Bizlerde bu gün bu coşkuya burada şahitiz. Bütün ümmetin, tüm ümmeti Muhammed’in bu mübarek günlerini tebrik ediyoruz. İnşallah nice nice kutlu doğumlara ulaşırız diyoruz” diye konuştu.

“KUTLU DOĞUM HAFTAMIZI SEVİNÇ İÇERİSİNDE KUTLUYORUZ”
Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde sunuculuk görevini üstlenen ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez,”Alemlere güneş, alemlere rahmet, o olmasaydı kainat yaratılmayacaktı. O oldu kainat yaratıldı biz onu çok sevdik. Çünkü bizim için geldi, bizim için söyledi, bizim için dertlendi. O yüzden iki cihan peygamberi ve son peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) doğum haftası olan kutlu doğum haftamızı sevinç içerisinde, huşu içerisinde kutluyoruz. Ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı.

“ÜZERİNE HZ. MUHAMMED YAZILI PASTALARLA ASLA ANARAK PEYGAMBER EFENDİMİZE EDEPSİZLİK ETMEYELİM”
Kutlu Doğum Etkinliğine katılarak şiir okuyan Televizyonda Program Yapımcısı Serdar Tuncer, “Peygamber efendimize yakışır bir akşamda onu anma gayreti içerisinde olacağız. Anmaktan ziyade anlamaya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Ama bir şartla ne yaparsak ne edersek edelim onu anlayamayacağımızı bilerek yani her şeyden önce haddimizi bilerek onu anlama gayretine düşmek lazım. Bir diğer önemli olan durum ise edebe sonsuz riayet etmektir. Tamam efendimizi salavatlarla dualarla analım, hayatını okuyarak analım fakat üstüne ayet, hadis, hz Muhammed yazılı pastalarla asla anmayalım. Ona edepsizlik ancak böyle yapılır. Edep nasıl yapılır saatlerce konuşulurda edepsizlik yapmak istiyorsak bak böyle anabiliriz. İşte kutlu doğumlar inşallah onu anmaya, onu anlamaya ve edebi bir kez daha hatırlamaya hayatımıza tatbik etmeye vesile olsun niyazındayım” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın