TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kuyumcu kuryesini gasp edenler yakalandı

Adana’da, uçan tekme ile etkisiz hale getirdikleri kuyumcu kuryesinin içinde 3 kilo 270 gram altın ve 13 bin 750 lira parası olan çantayı gasp eden zanlıların yakalanması helikopter kamerasından saniye saniye görüntülendi.
Kuyumcu kuryesini gasp edenler yakalandı
İHA - Olay, Yüreğir ilçesinin Dedekorkut mahallesinde 26 Mart 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu kuryesi Hacı Sabancı (47) Kahramanmaraş’tan Çukurova caddesindeki kuyumculara altın getirmek için yola çıktı. Sabancı saat 14:30 sıralarında Çukurova caddesine gelerek burada dolmuştan inip elindeki deri çanta içinde bulunan altınların bir kısmını kuyumculara vererek para aldı. Sonra caddeden diğer kuyumculara gitmek üzere yola çıktı. Bu arada 3 kişi, Sabancı’yı takibe başladı. Sabancı’nın en zayıf anını bekleyen zanlılar Sabancı’ya telefon geldiği sırada saldırıya geçip içlerinden bir kişi Sabancı’nın suratına uçan tekme atarak yere düşürdü. Bu sırada bir başka zanlı elindeki altın ve para olan çantayı almak istedi. Sabancı çantayı bırakmayınca onu kaldırıp hemen yolun kenarında duran gelin arabasına çarparak etkisiz hale getirmeye çalıştırlar. Ancak buna rağmen Sabancı çantayı bırakmayınca bu kez onu sürüklemeye başladılar. Sabancı sonunda dayanacak gücü kalmayarak çantayı bıraktı. Ancak bu kez de zanlıların arkasından koştu. Zanlılar, Dedekorkut mahallesinde 844 sokağa kaçarak burada bir eve girdi. Bunun üzerine Sabancı polise olayı haber verdi.

HELİKOPTER KAMERASI GÖRÜNTÜ ALDI POLİSLERİ YÖNLENDİRDİ
Olay yerine gelen polisler, saldırının Ramazan E. (20), Mahsun B. (21) ve ismi belirlenemeyen bir kişi tarafından yapıldığını belirledi. Zanlıların kaçtığı sokakta polis arama yapmaya başladı. Ancak evleri birbirine birleşik olduğu için polis zorlanınca hemen devreye helikopter girdi. Helikopter kısa sürede mahalleye gelerek zanlıların kaçtığı yöndeki damlardan tek tek kamera ile görüntü aldı. Bu görüntü anında haber merkezine aktarılarak aşağıdaki polis ekipleri yönlendirildi. Helikopter kısa sürede 845 sokakta iki evin damında hareketlilik olduğu yönünde görüntü tespit ederek haber merkezine bildirdi. Bunun üzerine haber merkezi de polisleri bu evlere yönlendirdi. Burada yapılan operasyonda iki zanlı yakalandı. Bu anlar helikopterin kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Yorum Yazın