TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu

Ülke genelinde 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu, Eskişehir’deki oto lastikçilerinde de yoğunluğa neden oldu.
Lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu
ESKİŞEHİR / İHA - Kentteki lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelen sürücülerle doldu. Yaşanan yoğunluk ve artan müşterilen oto lastikçilerinin yüzünü güldürdü. Uzun yıllardır oto lastik satışı işletmeciliği yapan Mustafa Biricik, havanın soğuması ve 1 Aralık itibariyle ticari araçlarda mecburi hale gelen kışlık lastik takma zorunluluğu nedeniyle son bir haftadır işlerinde yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Yasal zorunluluğun yaklaşması ile işlerin arttığını belirten Biricik, "Ticariler mecburi olduğu için zaten takılıyor, bir de hususi araç sahiplerinin yüzde 80’i taktırıyor artık. Ticarilere ziyade hususi araç sahipleri de bu konuya özen gösteriyor. Günde ortalama 35-40 araç geliyor. Bir aracın lastik değişimini ortalama 25 dakikada tamamlıyoruz. Diğer müşterileri fazla bekletmemek gerekiyor. Her şeyden önce sağlıklı yapmak gerekiyor” dedi.

Aracına kış lastiği taktırmak için oto lastikçiye gelen sürücü Oğuzhan Songül ise, hem kendilerinin, hem de yolcuların can güvenliğini düşünmeleri gerektiğini ifade etti. Songül, “Biz de aracımızın kışlık lastiklerini taktırmaya geldik. Biz hem şehir için de hem de şehir dışında seyahat ediyoruz. Kendi can güvenliğimiz, araçlarımızdaki yolcuların can güvenliği için lastiklerimizi değiştirmek zorundayız. Vatandaşların da özellikle sürücülerin, gerek ticari gerek özel araç kullananların bu kurallara uymaları kendi menfaatleri için iyi olur” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın