TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Lazların rallisi nefes kesti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde tahta arabalarla bu yıl 3. düzenlenen Laz Ralli müsabakaları büyük ilgi gördü.
Lazların rallisi nefes kesti
RİZE / İHA - Yüzlerce kişinin izlediği yarışlarda dört kategoride 35 araç yarıştı. 750 metre uzunluğundaki parkurda araçlar ortalama 70 kilometre hıza ulaştı. Nefes kesen yarışlarda dereceye girenlere para ödülü verildi. Yaşlılar kategorisinin dereceye girenlerine saman balyası hediye edildi. Bir yarışmacı hediye edilen saman balyasını ineğine yedireceğini belirtirken ineği olmadığını belirten başka bir yarışmacı balyayı süt karşılığı komşusuna vereceğini söyledi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, son derece eğlenceli olan bu spor ile hem gençleri internet gibi alışkanlıklardan uzak tuttuklarını hem de spor yapmalarını sağladıklarını söyledi. İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı ise yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar yarışları televizyonlarda izliyorduk. Yerinde izleme imkanı buldum. Gerçekten çok eğlenceli” dedi.

Yarışlar sonrası protokol mensupları tahta arabalara binerek aralarında yarışma yaptı. Tecrübesiz tahta araba sürücüleri birkaç metre güçlükle gidebildi.
Yorum Yazın