TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Mahalle sokakları çamur deryasına döndü

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Turgut Özal mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, kış mevsiminin gelmesiyle mahalle yollarının çamur deryasına döndüğünü belirterek yetkililerden yolların yapılmasını istedi.
Mahalle sokakları çamur deryasına döndü
ADIYAMAN / İHA - Mahalle sakinleri, Kahta Belediyesinin çamurlu yollara çakıl veya asfalt çalışması yapmadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Turan, çocuklarını okula gönderirken çok büyük sıkıntı çektiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Bizim bu halimiz ne olacak. Her nedense bizim mahallenin yolları bir türlü yapılmıyor. Hafif bir yağmur yağdığında mahallemizin altı üstü çamur oluyor. Bizim de çocuklarımız okula gidiyor. Ama çocuklarımız okula çamurla gidip çamurla geliyor. Çocukların elbiselerini sık sık değiştirmek zorunda kalıyoruz çünkü elbiseler hep çamurlu. Allah rızası için bizim bu yolları yapın. Mahalledeki çamurdan dolayı çocuklarımız yürüyemezken okula nasıl gönderelim. Öğrenci servisler bile gelip çocuklarımızı okula götürmüyor. Servis sürücüleri neden çocuklarımızı almıyorsunuz dediğimizde, sürücüler aldığımız parayı götürüp aracımızı yıkıyoruz. Yollarınız böyle olduğu sürece buraya hiçbir servis girmez’ diyorlar diye cevap veriyorlar.”

Belediye yetkililerine defalarca müracaat ettikleri halde bir çözüm bulamadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Perihan Kaya da şunları söyledi: "Belediyeye her gittiğimizde, yolunuzu bu hafta yapacağız diyorlar. Bazen bu ayın sonunda diyorlar. Ama ne yazık ki değil haftalar aylar, koskoca iki dönem yani 10 yıl oldu bu mahallenin yolları hep çamur. Kimse gelip derdimize çare olmuyor. Bizim mahallenin yolları ne zaman yapılacak belli değil. Kaç seçim bitti ama hizmet yok. Yetkililerin artık bizim düştüğümüz bu durumu görmesini istiyoruz. Bir an önce yolumuzun yapılmasını istiyoruz."

Kahta Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, “Hazine arazisi üzerinde yapılan kaçak evler için savcılık kararı var, oraya en ufak bir yol çalışması dahi yapmamız mümkün değil” denildi.
Yorum Yazın